Прогноза за най-горещия ден в годината за този уикенд – колко топло ще стане там, където сте?

...
Прогнозът също така смята, че страната може да има шест
Коментари Харесай

Прогнозът също така смята, че страната може да има шест дни с топлина от 30C за първи път през септември.

< p>Продуцентът на метеорологичната прогноза на Sky News Steff Gaulter каза, че има „добър шанс“ събота да бъде най-горещият ден в годината, като температурите се очаква да се покачат до потни 33C.

Но това няма да продължи дълго тъй като по-хладното време започва да се разпространява до началото на следващата седмица, добави тя.

„Този ​​уикенд е и времето, когато ще видим, че горещото време започва да се разпада“, каза тя.

< p>„Тъй като наоколо има толкова много топлина, която дава толкова много енергия на атмосферата, съществува и рискът да видим някои доста активни гръмотевични бури, изскачащи в неделя.“

Горещите вълни в Обединеното кралство са „тих убиец" за хората, които не могат да си позволят да избягат от тях

Ето как изглежда прогнозата за вашия район:

Североизток

< p>Очаква се да бъде светло начало на събота, с възможност за превалявания през следобедните часове, които може да са силни на моменти.

Температурите ще останат високи през по-голямата част от деня, както се прогнозира за Нюкасъл високи температури от 25C и Middlesbrough 28C.

В неделя е различна картината, тъй като облачното небе носи риск от силни, гръмотевични дъждове. В региона могат да се очакват високи температури между 21C и 23C.

Северозапад

Събота ще бъде топла и предимно суха, въпреки малка вероятност за гръмотевично време следобед.

Температурите могат да достигнат до 28C през деня и ще останат топли до 23C до вечерта.

Въпреки че вероятността за дъжд се увеличава в неделя, ще остане топло и влажно за повечето като най-високата температурата се очаква да съвпадне със събота.

С наближаването на края на уикенда температурите ще започнат да падат.

Уест Мидландс

Ранната мъгла ще се разсее в събота сутрин, за да направи място за топъл и сух ден, с максимални температури от 31C в някои части.

Бирмингам и Ковънтри могат да очакват температури от около 29C, с от време на време облачност, а Улвърхамптън трябва да се движи около 28C по-късно през деня.

Както в голяма част от Обединеното кралство, има малък шанс за превалявания - дори гръмотевици - следобед.

Неделя носи по-висок риск от дъжд, който може стане тежко и гръмотевично, но ще остане топло и влажно с максимални температури от около 27C.

Югозапад

В събота е още един топъл ден в югозападната част с максимални температури от 27C в Плимут и около 25C в Корнуол.

Има вероятност за превалявания през деня, но рискът е по-висок в неделя, когато температурите ще започнат да падат до около 23C и са възможни гръмотевични бури.

Югоизток

Зоните в и около Лондон и Съри може да видят най-горещите температури в Обединеното кралство в събота, тъй като се очаква термометърът да се повиши до 32C - и вероятно малко по-високо.

Вероятно около крайбрежните райони ще бъде малко по-хладно, но все още доста до 20 градуса.

В неделя също ще остане предимно топло с продължителни слънчеви периоди.

Източна Англия

< p>В региона ще остане топло и слънчево, като в събота в Норич ще има максимални температури от 30C, както и повечето околни части.

Има вероятност за превалявания, но този риск е малко по-висок на Неделя, която все още ще бъде слънчева и топла с около 27C.

Източен Мидландс

Събота ще бъде топла, с максимални температури от 30C след мъгливо начало на сутринта.

Ще има риск от превалявания в неделя, но може да остане до 30C.

Шотландия

В голяма част от Шотландия може да се очаква да остане предимно сухо в събота, с максимални температури от 25C близо до границата с Англия и 23C в Единбург.

В неделя има вероятност за превалявания, особено на север, но южните райони могат да очакват топло слънце, за да изкарат уикенда.

Северна Ирландия

В събота се очертава да бъде още един топъл ден в Северна Ирландия, след като рано сутринта мъглата се вдигне, за да отстъпи място на слънчеви заклинания и високи температури от 24C около Белфаст.

Възможни са и гръмотевични бури в следобедните часове, тъй като температурите започват да се понижават в неделя, която се прогнозира да бъде предимно облачна с максимални температури от около 21C.

Уелс

Изгледите са дори по-ярко около Уелс, като Кардиф вероятно ще види ясно небе през цялата събота и максимални температури от 28C.

Ниската облачност може да засегне някои крайбрежни райони и има малък шанс да има дъждове следобед.

В съответствие с останалата част от Обединеното кралство, в неделя в Уелс ще бъде по-хладно, с максимални температури от 24C и облачно небе, застрашаващо слаб дъжд.

Предупреждението все още е в сила

Продължителният период на жега представлява риск за по-възрастните хора и всеки с респираторни или сърдечно-съдови заболявания.

Следователно Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство издаде предупреждение за кехлибар до 21:00 часа в неделя в почти всяка област на Англия.

Жълт сигнал за жега е в сила до същия час в североизточната част на Англия.

„Няма шанс“ за рекорд за всички времена

Макар и рекорд за 2023 г. е вероятно, метеорологът от Метеорологичната служба Саймън Партридж казва, че няма да стане достатъчно висока, за да счупи рекорда за септемврийска температура за всички времена.

Най-високата дневна температура през септември е била 35,6C, регистрирана на 2 септември 1906 г. в Южен Йоркшир, според метеорологичната служба.

„Има потенциал да станем малко по-топли през уикенда, не с огромна сума, но достатъчно, за да го превърнем отново в най-топлия ден от годината досега, “ каза той.

„Винаги ще бъде около 32C, близо до 33C при максимална температура.“

Но още един рекорд е наблизо.

„Ако наистина видим 30C през целия път до неделя, което изглежда доста сигурно, че ще бъде, това ще са шест поредни дни, в които ще достигнем 30C“, добави той.

„Преди това през септември достигнахме само 30C три поредни дни.

„Така че, въпреки че това не е най-горещото време, което сме имали през септември, по отношение на продължително горещо време, то е два пъти по-дълго както сме имали преди."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР