Прогноза за времето - 12 март, неделя Преминаващ през страната

...
Прогноза за времето - 12 март, неделя Преминаващ през страната
Коментари Харесай

Ето какви изненади ни готви времето в последния почивен ден!

Прогноза за времето - 12 март, неделя

Преминаващ през страната ни леден атмосферен фронт ще смъкна много температурите, като в неделя захлаждането ще се усети още повече, сочат данните на синоптиците от MeteBalkans за 12 март.

Това е по този начин, защото през нощта против последния почивен ден вятърът в Дунавската низина ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува по-студен въздух.

Минималните температури ще се намалят и ще са сред 4°С и 8°С, а в югозападните региони ще да едвам до 1-2°С.

Очакваните оптимални стойности ще са сред 10-13°С. По-студено ще е над регионите със северозападен вятър – до 8-9°С, включително и в София.

В неделния ден времето над България ще се задържи с раздрана облачност, която следобяд над доста региони ще намалее до слънчево. Вятърът също ще отслабне.

Времето в София

До обяд времето над столицата ще е с раздрана облачност. Подобряване на времето чакаме следобяд и тогава ни чакат и повече слънчеви часове. Минималните температури заран ще са ниски – до 1-2 °С. През деня ще се затопли, само че термометърът ще демонстрира стойности – до едвам 8°С. Ще духа сдържан северозападен вятър и ще се усеща, като по-студено време.

Времето по планините

През нощта против неделя над Рило-Родопския масив и Централна Стара планина ще превали и мартенски сняг. Не се чака основна снежна покрива.

През деня облачността ще е променлива, а следобяд времето ще се усъвършенства и ще е най-вече слънчево. Ще духа мощен северозападна вятър. Остава висока лавината заплаха. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 1°, на 2000 метра - към минус 6°.

Времето по Черноморието

През нощта против неделя се чакат превалявания от дъжд, а тук-там над крайните югоизточни региони и с гръмотевици. След среднощ явленията на всички места ще стихнат.

През деня ще доминира раздрана облачност, която към края на деня ще понижава до ясно време. Ще духа сдържан северозападен вятър, само че с наклонност да се ориентира от североизток и да стихне. Максималните температури ще се намалят и ще са  между 9-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР