profit.bgВ момент, в който климатичните промени са една от най-важните

...
profit.bgВ момент, в който климатичните промени са една от най-важните
Коментари Харесай

Биогориво от кактуси произвеждат в Мексико

profit.bg

В миг, в който климатичните промени са една от най-важните тематики в редица страни, хората с положителни хрумвания са нужни повече от всеки път.

Една мексиканска компания изпъква точно с такава концепция, която може да помогне в битката с измененията в климата, като извлича нужното от кактуси, с цел да създава биогориво, предава CNN. 

Описван като „ зеленото злато на Мексико “, кактусът от сорта Бодлива круша се употребява защо ли не в страната – храна, медицински артикули, козметика и впрочем. 

Компанията Nopalimex пречиства растението, смесва го с тор, след което оставя сместа да се разлага. Този развой води до отделянето на метан.

Базирана в централната част на Мексико, Nopalimex употребява метана - към 8 тона дневно, с цел да зарежда машина, която служи за произвеждане на мексикански царевични питки. 

Освен това, компанията организира проби, в които биогориво се употребява от коли на месната власт, като вероятно в бъдеще тази енергийна опция може да стане налична на пазара за редовите консуматори.

През 2015 година Nopalimex се трансформира в първата фабрика, употребяваща кактуси като източник на различна възобновима сила. Това основава обществени и стопански изгоди за цяло Мексико.

Докато кактусите биват регулярно засаждани, процесът е съвсем безопасен, защото води до обособяване само на вода, а отпадъчните материали от растенията могат да се употребяват за наторяване на насажденията.

Според Nopalimex, биогазът ще коства едвам 0.65 $ на литър. Така коли и микробуси, посредством модифициран контейнер, ще могат да понижат разхода си на гориво с най-малкото 40%. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР