profit.bgСтив Джобс беше майстор в “правенето на магии, така че

...
profit.bgСтив Джобс беше майстор в “правенето на магии, така че
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Джобс беше майстор в спасяването на Apple с магии

profit.bg

Стив Джобс беше занаятчия в “правенето на вълшебства ”, тъй че да стимулира чиновниците на Apple да работят дълги часове, съобщи съоснователят на софтуерния колос Microsoft Бил Гейтс.

“Аз бях като дребен вълшебник, тъй като той правеше вълшебства и аз виждах по какъв начин хората се хипнотизираха, само че защото съм дребен вълшебник, тези вълшебства не работят върху мен, ” споделя Гейтс, който сега е вторият най-богат човек в света.

Въпреки това Джобс - някогашен основен изпълнителен шеф на Apple, който умря от рак на панкреаса през 2011 година, е бил образец за модела водачество от вида “не правете това у домa ”, споделя Гейтс в изявлението си за CNN.

Много елементарно е да се имитират неприятните неща у Стив, споделя Гейтс. “Аз обаче към момента не съм срещнал човек, който може да се съпоставя с него във връзка с подбирането на надарени чиновници и супер мотивирането им. Той носеше някои извънредно позитивни неща, дружно с тази грубост. ”

Джобс беше уникален, споделя Гейтс по отношение на историята на Apple, която е на ръба на банкрута, само че по-късно се трансформира в най-скъпата компания в света.

Няма да има доста истории като тази, съгласно милиардера.

След гибелта на Джобс лидерският пост в компанията беше предаден на сегашния основен изпълнителен шеф Тим Кук. На 27 юни пък компанията разгласи напускането на шефа по дизайна Джони Айв.

На въпрос за неговия личен управителен жанр Гейтс, който също има известност, че се държи сурово с хората, споделя: “Като изключим показанията под клетва, които дадох за Министерството на правораздаването, никой в никакъв случай не е казвал, че когато съм разговарял с медии или с клиенти, съм се държал жестоко, внезапно или повелителен. ”

Вътре в Microsoft “ние се държахме много сурово между тях и от време на време това стигаше прекомерно надалеч. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР