profit.bgРазвитието на компаниите за споделено пътуване, като Uber и Lyft,

...
profit.bgРазвитието на компаниите за споделено пътуване, като Uber и Lyft,
Коментари Харесай

Kаква е разликата между 4G и 5G?

profit.bg

Развитието на фирмите за споделено пътешестване, като Uber и Lyft, беше допустимо поради съществуването на 4G мобилна мрежа.

Благодарение на 5G мрежата, някой ден колите ще могат да се направляват независимо, без да има лидер зад кормилото.

Автономните коли са единствено едно от многото вероятни приложения на 5G технологията, която занапред ще се разпростира по света, написа CNN. 

Компаниите се надпреварват коя ще има най-бързата или най-голямата 5G мрежа.

 

А страните по света желаят да бъдат измежду първите, които разполагат с изцяло функционална мрежа от ново потомство, основно тъй като доста нововъведения на бъдещето ще бъдат създадени на база 5G, считат анализатори.

Но потребителите ще би трябвало да почакат много повече, в сравнение с си мислят, с цел да станат очевидци на съществени нововъведения някой ден.

Това е по този начин, защото има потребност от време, първо - за развиване на самата мрежа, и второ - за разработка на концепции, като умни градове, интервенции от разстояние и изцяло автоматизирани фабрики.

Трите съществени разлики сред 4G и 5G са по-бърза скорост, по-висок потенциал и по-слабо закъснение във времето за връзка сред устройства и сървъри.

Но с цел да се употребяват тези преимущества, би трябвало да бъде построена нова инфраструктура, която коства милиарди долари и вложения всяка година.

Скорост

Скоростта е най-често посочваното преимущество на мрежите от ново потомство.

Очаква се 5G да бъде близо 100 пъти по-бърз от 4G. С сходна скорост човек ще може да изтегли от интернет филм с дълготрайност 2 часа за по-малко от 10 секунди. Понастоящем това се случва за към седем минути посредством 4G мрежите.

Бързата скорост явно ще усъвършенства известни услуги, като стрийминг платформите и магазините за мобилни приложения, само че действително ще промени доста други сфери.

Експертите в производството приказват за опциите за слагане на камери из обещано дружество, посредством които бързо да се събират и проучват данни, свързани с мониторинг на качеството на създаваните артикули в действително време.

Тези скорости са вероятни, защото множеството 5G мрежи са построени на база супер високочестотни талази. Високите честоти могат да предават повече информация с по-висока скорост по отношение на 4G мрежите. 

Но сигналите в този набор не могат да предават на огромни дистанции и мъчно минават през стени, прозорци и впрочем.

Това не звучи доста обещаващо, когато приказваме за бъдещето, от което се чака по-голяма подвижност. 

За да решат този проблем, операторите построяват 5G мрежи, в които има тонове дребни кафези, постоянно сложени в непосредствена непосредственост една до друга.

Поради тази причина множеството оператори построяват 5G мрежа град по град, защото, с цел да бъде функционална сходна мрежа, градът би трябвало да е цялостен с тези кафези.

Поради това вероятно доста здания ще бъдат оборудвани със лични 5G кафези, с цел да действа мрежата вътре в постройката.

 

Цялата публикация ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстанови
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР