Profit.bgПовечето вредоносни приложения, които проникват в нашите смартфони, идват от

...
Profit.bgПовечето вредоносни приложения, които проникват в нашите смартфони, идват от
Коментари Харесай

Опасен вирус превръща приложенията в шпиони

Profit.bg

Повечето вредоносни приложения, които проникват в нашите смарт телефони, идват от доста места, освен от Гугъл Play. Това е разумно, защото Гугъл работи интензивно върху установяването на мошеническите артикули, стремящи се да попаднат в каталога й. Дори дребна част от стратегиите в Гугъл Play да нарушават условията за сигурност, да се смъква от онлайн магазина е къде-къде по-надеждно, в сравнение с от някъде другаде. Експерти от „ Лаборатория Касперски “ потвърдиха, че не всеки път това изказване е правилно.

Оказва се, че потребителите на устройства с Android са застрашени от шпионската стратегия Triout. Тя събира голям масив от данни, стартирайки от запис на телефонните диалози, текстовите известия и тези в месинджърите до фотоси от паметта на инфектираното устройство, информация за напредването на потребителя, да не приказваме за потребителски имена и пароли …

Приложенията-шпиони за Android

За разлика от другите приложения-шпиони, Triout не се занимава с следене поотделно на потребителите. То кара другите стратегии да го вършат вместо него. Превръща ги в зомбита.

 

Triout заразява законно приложение, което употребявате на смарт телефона си. След това приложението реализира следенето и предава данните на Triout. Като резултат стратегии, на които имате цялостно доверие, се оказват работещи против вас. Такива може да бъдат даже фирмените приложения на Гугъл.

По данни на „ Лаборатория Касперски “ Triout главно заплашва потребителите от Израел и Близкия изток. Има известни случаи обаче на инфектирани устройства и в други райони на света. Към това подготвя методът на разпространяване на приложенията, чиито линкове се разпращат главно чрез месинджъри под формата на обновления или други програмни разширения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР