profit,bgПонякога, ако чакате достатъчно дълго, майката природа ще се намеси,

...
profit,bgПонякога, ако чакате достатъчно дълго, майката природа ще се намеси,
Коментари Харесай

След 101 г.: Кораб, заседнал в Ниагарския водопад, се разпадна

profit,bg

Понякога, в случай че чакате задоволително дълго, майката природа ще се намеси, с цел да реши даже и най-трудните проблеми.

Кораб, прочут като Iron Scow (или Niagara Scow), се " настанява " на скалите при Ниагарския водопад през 1918 година, съгласно NBC News.

Вследствие на всекидневната си битка с дъжда и вятъра, той се разпада в четвъртък - на 31 октомври, завършвайки своето 101-годишно престояване във водите на водопада.



Корабът се озовава там, откакто се откъсва от влекач по време на експедиция за драгиране покрай водопада от канадска страна, оповестява Washington Post.

Докато се движи към ръба на водопада, на борда му има двама мъже, които съумяват да го забавят, наводнявайки го. Така си обезпечават време до идната заран, когато са избавени от бреговата защита на Съединени американски щати и канадските управляващи.

Взето е решение обаче корабът да бъде оставен на мястото си, защото спасяването му е прекомерно рисковано.



Оттогава той е затънал на скалите сред границите на канадската провинция Онтарио и щата Ню Йорк, издържайки на стихии, виелици и, несъмнено, хиляди тонове вода, минаващи около него през годините. 

Постепенно той се трансформира в туристическа атракция, като Niagara Parks Commission даже отбелязва 100-годишнината на руината с лекции в региона, които описват историята на кораба.

След като обаче напуща мястото си, елементи от скелета на Iron Scow към момента се движат през бързеите, съгласно Washington Post. Властите наблюдават позицията на кораба, може би с вярата дефинитивно да го възстановят.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР