profit.bgНа 14 септември астероид с размерите на някои от най-високите

...
profit.bgНа 14 септември астероид с размерите на някои от най-високите
Коментари Харесай

Астероид колкото Бурж Халифа ще приближи Земята през уикенда

profit.bg

На 14 септември метеорит с размерите на някои от най-високите здания в света ще се размине със Земята, пътувайки с към 23 111 км в час.

Той ще се приближи на разстояние от 5 310 835 км от нашата родна планета, което в действителност го трансформира в движещ се покрай Земята обект.

Според LiveScience метеоритът, наименуван 2000 QW7, е изключително солиден, с размери 290 и 650 метра в диаметър.

Той е висок 830 метра, което го малко по-нисък от Бурж Халифа и към два пъти по-висок от Емпайър Стейт Билдинг.

Въпреки това заплаха за нашата планета няма. Както LiveScience отбелязва, метеоритът ще пътува доста бързо, също така ще се намира на 13.87-кратно разстояние сред Земята и Луната.

2000 QW7 не е напълно чужд за планетата ни. Той сходно на нея обикаля към Слънцето. Последният път, в който се разминава на близко разстояние със Земята, е през 2000 година Той няма да се приближи още веднъж до 2038 година, съгласно НАСА.

Въпреки че не е нужно да се тормозим тъкмо от тази галактическа канара, съгласно милиардера Илон Мъск в бъдеще би трябвало да се тревожим за други нейни събратя.

В отговор на новината, че НАСА се готви за метеорита, прочут като Апофис (кръстен на египетския господ на хаоса), Мъск туитна: „ Страхотно име! Няма да се тормозим за този съответен, само че в последна сметка, огромна канара ще удари Земята и сега нямаме отбрана. "

Според английският вестник Metro в предишното от НАСА имат вяра, че солидната канара ще удари Земята през 2029 година, само че нови калкулации демонстрират, че обектът ще пропусне планетата, минавайки единствено на 30 577 км от нас.

„ Приближаването на Апофис през 2029 година ще бъде невероятна опция за просвета “, сподели Марина Брозович, академик от лабораторията за реактивни мотори на НАСА.

„ Ще следим метеорита както с оптични, по този начин и с радарни телескопи. С радарните наблюдения ще можем да забележим елементи на повърхността, които са с размери единствено няколко метра. "

Ако въпреки всичко Апофис удари Земята, означи Metro, ​​вероятно ще заличи град с размерите на Лондон, само че човешкият тип въпреки всичко ще оцелее. 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР