profit.bgКитай е вторият най-голям производител на оръжие в света след

...
profit.bgКитай е вторият най-голям производител на оръжие в света след
Коментари Харесай

Китай е вторият най-голям производител на оръжие в света

profit.bg

Китай е вторият максимален производител на оръжие в света след Съединени американски щати.

Това сочи ново изследване на Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI), което се пробва да показа настоящото положение на отбранителната промишленост на Китай, макар неналичието на бистрота по тази тематика.

До този миг беше мъчно да се измерят продажбите на оръжие от китайски компании, заради което компании от азиатската страна не попадаха в годишната ранглиста SIPRI Топ 100, която отразява 100-те най-големи оръжейни производители в света.

SIPRI е идентифицирала информация от интервала 2015-2017 година по отношение на цената на продажбите на оръжие, създадено от най-големите китайски компании.

 

Изследването е на база финансови планирани данни за четири компании, за които има сигурност, че са достоверни. Тези компании покриват три бранша в отбранителната промишленост – аерокосмическа технология, електроника и сухопътни системи.

Китай е дом на някои от най-големите оръжейни производители в света

На база прогнозите за продажба на оръжие за интервала 2015-2017 година, четирите съществени китайски производители на оръжие, определени за изследването, към този момент могат да се сравнят с останалите доминанти на този пазар.

През 2017 година в топ 20 на най-големите компании за оръжие в света 11 са основани в Съединени американски щати, 6 в Западна Европа и 3 в Русия.

Ако четирите китайски компании участваха в класацията за 2017 година, до една щяха да се класират в топ 20 с общи продажби за 54.1 милиарда $. Три от тези компании биха попаднали в топ 10 на подреждането. 

Най-голяма от четирите компании е Aviation Industry Corporation of China (AVIC), чиито продажби доближават 20.1 милиарда $. Това би наредило компанията на шесто място в света.

China North Industries Group Corporation (NORINCO), която би се наредила на осма позиция в подреждането, има продажби за 17.2 милиарда $, което я прави най-големия производител на сухопътни системи в светa.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР