profit.bgХората, които пият до 25 чаши кафе дневно, не са

...
profit.bgХората, които пият до 25 чаши кафе дневно, не са
Коментари Харесай

Проучване: Пиенето на до 25 чаши кафе на ден не вреди на сърцето

profit.bg

Хората, които пият до 25 чаши кафе на ден, не са по-застрашени от сърдечен удар. 

Това твърди изследване измежду над 8 хиляди души във Англия, осъществено от организацията British Heart Foundation (BHF), предава CNBC.

Предишни изследвания свързваха пиенето на кафе с уврежданет на артериите, които изпомпват кръв от сърцето към останалите елементи на тялото. 

Когато артериите се втвърдят, сърцето бива изложено на по-голямо напрежение, което усилва риска от сърдечен удар.

Но новото изследване, показано по време на конференция на Британското сърдечно-съдово общество, твърди, че след проучване на сърцата на 8 412 души, изказванието, че кафето усилва рисковете за сърцето, излизат погрешни.

В рамките на изследването пиенето на кафе се категоризира в три обособени групи: тези, които пият по-малко от една чаша кафе на ден, тези, които пият сред една и три чаши дневно, и тези, които пият над три чаши дневно.

Хората, които употребяват над 25 чаши кафе дневно, са изключени от проучването, само че от организацията настояват, че увреждането на артериите няма връзка с пиенето на кафе, даже когато то е в такива огромни количества.

През 2018 година изследване измежду към половин милион британци твърди, че тези, които пият кафе, са изложени на по-нисък риск от гибел по отношение на тези, които не пият кафе. Изследването наблюдава здравословното положение на участниците в продължение на 10 години.

Друго изследване твърди, че субстанциите в кафето могат да подобрят метода, по който тялото употребява инсулина, което би понижило вероятността от появяването на диабет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР