profit.bgЕдва ли ще има изненадани от факта, че градът-държава Монако

...
profit.bgЕдва ли ще има изненадани от факта, че градът-държава Монако
Коментари Харесай

Държавата, в която 1/3 от населението са милионери

profit.bg

Едва ли ще има сюрпризирани от обстоятелството, че градът-държава Монако е обитаем най-вече с ултра заможни хора.

От всички 38 300 души, които живеят в Монако, към 12 261 имат положение над 1 млн. $, сочат данните на Knight Frank, представени от Business Insider.

Това значи, че към 32% от популацията на конституционната монархия са милионери. Всички тези богаташи са събрани на повърхност от едвам 1.95 кв. километра. Поради това голямо скупчване на заможни хора, действително в Монако не съществува беднотия.

Една от главните аргументи за притока на толкоз доста богати хора е офшорният данъчен статут на дребната страна. Казано с други думи, по този начин заможните хора пестят от налози, до момента в който се любуват на живописната Френска Ривиера.

" Правителството реинвестира приходите от туризъм и други финансови облаги назад в общността, с цел да усъвършенства качеството на живот и да примами богатите да продължат да пътуват и купуват парцели ”, споделя Карин Адамс от неправителствената организация Borgen Project.

„ Въпреки че тези усъвършенствания са предопределени за привличане на чужденци с пари, локалните поданици се възползват и от тях, като дейно основават съвсем несъществуваща линия на беднотия в своята дребна, горда и суверенна нация ”, прибавя тя.

За да живеете в „ гордия ” данъчен парадайс, където данъкът върху приходите е нула, би трябвало да разполагате със съществени финанси. Двустаен апартамент в Монако върви на цена от 1.6 млн. $, показва Александър Крафт, президент и изпълнителен шеф на Sotheby`s International Realty France-Monaco, представен от Mansion Global.

Повечето „ естествени ” жилища в страната костват сред 2.2 мн. $ и 22.3 млн. $, като по-луксозните жилища стигат цени от порядъка на 55 млн. $, прибавя Крафт.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР