profit.bgДните на виниловите плочи като носталгичен остатък от миналото отдавна

...
profit.bgДните на виниловите плочи като носталгичен остатък от миналото отдавна
Коментари Харесай

Виниловите плочи с повече продажби от CD-тата за първи път от 80-те години

profit.bg

Дните на виниловите плочи като носталгичен излишък от предишното от дълго време отминаха. Тази година продажбите на винилови плочи надвишават тези на CD-та в Съединени американски щати за първи път от 80-те години насам.

През първото полугодие в Съединени американски щати са продадени винилови плочи за 232.1 млн. $, до момента в който продажбите на CD-та са на стойност едвам 129.9 млн. $, съгласно Асоциацията на звукозаписната промишленост в Америка (RIAA).

Виниловите плочи бяха постоянно употребявани преди други формати, като касети и CD-та, да станат желания метод за слушане на музика. Това обаче не попречи на виниловите плочи да осъществят завръщане. От 2005 година насам продажбите на плочи нарастват. През първото полугодие на 2020 година проходите от продажби бележат растеж от 4%, до момента в който тези от CD-та падат с 48%, съгласно RIAA.

 

Ръстът в продажбите на винил обаче не бе задоволителен, с цел да попречи на спада във физически продажби на музика. Те падат с 23% до 376 млн. $ през първите шест месеца на годината в резултат на пандемията. Концертите и визитите до музикалните магазини на процедура изчезнаха.

Въпреки ограничаването във физическите продажби, взривът в музикалния стрийминг продължава, написа CNN Money.

Приходите от стрийминг на музика нарастват с 12% до 4.8 милиарда $ през първите шест месеца на 2020 година, съгласно RIAA.

Това трансформира стрийминга в преобладаващия музикален формат с над 85% от приходите на музикалната промишленост.

За момента продажбите на музикалната промишленост нарастват с 5.6%, като растежът се дължи главно на стрийминга, и доближава общо 5.7 милиарда $ единствено през първите шест месеца тази година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР