profit.bgБългарските емигранти са изпратили 1.156 млрд. евро у дома на

...
profit.bgБългарските емигранти са изпратили 1.156 млрд. евро у дома на
Коментари Харесай

Българските емигранти са изпратили 1.156 млрд. евро у дома

profit.bg

Българските емигранти са изпратили 1.156 милиарда евро вкъщи на близки и родственици през миналата година, демонстрира данни на европейската статистическа работа Евростат.

От тях 833 млн. евро са постъпили от страни от Европейски Съюз, а останалите 343 млн. евро са от страни отвън общността.

Същевременно парите, излезли от страната ни към други страни през 2018 година, са 20 млн. евро, като от тях 7 са към страни от Европейски Съюз.

Страната ни се подрежда на 5-а позиция по изпратени пари за предходната година в Европейски Съюз. Лидерската позиция е за Португалия, където са постъпили 3.07 милиарда евро, следвани от Румъния с 2.7 милиарда евро.

Нетните преводи, т.е. постъпилите средства от емигранти минус излезлите пари от страната, са високи и в Полша и Хърватия – 2.5 и 1.3 милиарда евро.

Емигрантските частни преводи в Литва възлизат на 690 млн. евро, до момента в който за Унгария сумата възлиза на 292 млн. евро.



Най-големи парични преводи се вършат от Франция и Германия, откъдето излизат 10.5 и 5.1 милиарда евро, до момента в който от Англия и Италия сумите възлизат на 4.6 и 4.5 милиарда евро.

Над 1 милиарда евро са частните преводи, излезли и от Белгия, като сумата е тъкмо 1.3 милиарда евро.

Най-голяма част от преводите, излезли от Европейски Съюз и ориентирани отвън общността, се насочват към Африка (32%), Азия (21%) и Южна Америка (13%)

Жителите на Европейски Съюз са изпратили общите 35.6 милиарда евро към други страни отвън общността през 2018 година по отношение на 32.6 милиарда евро за година по-рано.

Постъпилите емигрантски пари в Европейски Съюз от държави-членки остават без изменение на равнище от 10.9 милиарда евро. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР