profit.bgАко сте решили да се откажете от отпуските заради кариерата

...
profit.bgАко сте решили да се откажете от отпуските заради кариерата
Коментари Харесай

Отпуската - най-доброто нещо, което може да направите за себе си

profit.bg

Ако сте решили да се откажете от отпуските поради кариерата си, съветваме ви да премислите. Всяка отмора може да е от изгода за професионалното ви развиване.

Вярно ли е, че с цел да постигнете нещо в кариерата, би трябвало да не отпускате ръце? Отчасти.

Ако не излизате в отпуска понякога и се лишавате от почивните дни в края на всяка работна седмица, то това няма да се отрази позитивно на работата ви.

Как вреди неналичието на отмора?

В Япония за извънредно безсилие вкараха термин – „ кароши “. Дословно значи гибел поради несъразмерна работа. Ако трудовият ден продължава над 10 часа, а след излизане от офиса работохоликът продължава да взема решение въпроси от работно естествено, грозят го невроза и синдром на хроничната отмалялост.

Преумората намалява концентрацията и мотивацията. Наедно с това предизвика незаинтересованост и нервност. От изтощеност се нарушава сънят, появяват се мускулни болки и главоболие. Имунната система отслабва.

Позволено ли е да се работи по време на отпуската?

Почти всеки чиновник в наши дни остава по отношение на офиса си, макар че е в отпуска. На плажната забрадка до него стои смарт телефонът.

През август 2018 година американското списание Fast Company разгласява публикация с проучвания на организация Accountemps. Те демонстрират, че 56% от чиновниците поддържат връзка с началството и сътрудниците си по време на отмора.

Пагубният табиет да продължаваме да работим през отпуската води до аналогични проблеми. Все едно не сте били на отмора.

Понижава ли почивката продуктивността ни?

Служители на компанията Kickidler, която се занимава със системи за надзор и доклад на работно време, са изследвали работата на чиновници, върнали се от отпуска.

Резултатите демонстрират, че продуктивността на натрупа понижава няколко седмици преди излизането в отпуска. През първите няколко дни от връщането си от отмора чиновниците възстановяват типичното движение на работа и даже стават по-производителни.

Как и какъв брой време да почиваме?

Своевременната отмора е основа на нашето положително самочувствие и продуктивна работа. Психологическото презареждане не завършва с връщането на работа.

Експерти поучават да не излизаме в отмора за повече от 2 седмици няколко пъти годишно. Този формат обезпечава смяна в всекидневието без непотребен стрес. Към самата отмора би трябвало да има преход.

Няколко дни преди първия почивен ден елиминирайте смарт телефона от масата по време на вечеря. Излезте през уикенда преди отпуската отвън града със фамилията. Ако графикът ви в работата е прекомерно претрупан, избирайте оптимално отпускаща отмора.

Как умерено да излезем в отпуск?

Отрано се погрижете за предаване на всички каузи на различен сътрудник. Трябва да покриете всички вероятни въпроси към вас с предварителни отговори. Съставете указания. Уточнете, че може да ви звънят единствено при неотложност.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР