profimedia Екип от изследователи в Израел откри протеини в COVID-19, които

...
profimedia
Екип от изследователи в Израел откри протеини в COVID-19, които
Коментари Харесай

Новооткрит протеин в COVID-19 може да спомогне лечението

 profimedia Екип от откриватели в Израел откри протеини в COVID-19, които предизвикват инфаркти и инсулти - достижение, което откривателите се надяват да помогне за създаването на нови медикаменти, оповестява Нова.

Според доктор Бен Маоз от Университета в Тел Авив, един от създателите на проучването, коронавирусът не е чисто респираторно заболяване, както си мислехме първоначално, и ние идентифицирахме протеините, които излагат пациентите на нараснал риск от инсулт, инфаркт и други проблеми, свързани със съдовата система ".

COVID-19, или SARS-CoV-2, се състои от 29 протеина, пет от които водят до съдови проблеми. За да открият това, откривателите основават симулация на човешка съдова система и следят въздействието на всичките 29 протеина. Оттам те съумяват да дефинират кои протеини взаимодействат със съдовата система и по какъв начин.

" Това, което открихме, е, че тези характерни протеини вършат съдовата ви система по-пропусклива ", споделя Маоз, представен от Агенция Франс Прес, в изложение на това по какъв начин петте протеина се намесват в естествената функционалност на съдовата система. " Тръбите стават по-порести и не могат да задържат течност, както бихме очаквали ".

Откритието може да докара до нови лечения и лекувания за пациентите, страдащи от смъртоносното респираторно заболяване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР