Профилът за мен е много ясен - експертно правителство. Съвсем

...
Профилът за мен е много ясен - експертно правителство. Съвсем
Коментари Харесай

Кабинетът Габриел събра 115 гласа с ДПС и ИТН, търсят се още петима депутати

" Профилът за мен е доста явен - експертно държавно управление. Съвсем обикновено е с партиите, които поддържат, тази полемика да следва. Продължаваме работата по съответни имена и министерства, в понеделник ще ги научите ", съобщи Габриел.

Тя добави, че има по какъв начин да се промени структурата на Министерския съвет, само че сега няма време време за това.

" Структурата на Министерски съвет остава същата, сега нямаме време за промени. Имената ще споделя в понеделник. До този миг за мен е явен профилът - специалисти ", разяснява още Мария Габриел и благодари за поддръжката на Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. 

Кандидатът за министър председател на ГЕРБ-СДС още веднъж отвори вратата за ПП-ДБ.

" Партиите, които ме поддържат, имат подготвеност за конституционна промяна, в този момент е моментът тези, които я желаят, да се причислят ", съобщи тя. По-рано стана ясно, че ПП-ДБ желаят конституционно държавно управление, само че не с първия мандат, а с втория. Идеята стартира водачът на " Да, България " Христо Иванов, а Бойко Борисов я хареса и съобщи, че си коства да се разиска.

Заедно ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ събират 115 гласа. За болшинство са им нужни най-малко още петима депутати. От ПП-ДБ са уверени, че те няма да бъдат отцепени от тях, съобщи по-рано Николай Денков. Корнелия Нинова пък спря всички командировки на депутатите си поради спекулации, че народни представители от левицата може да подкрепят гласуването на камбинета с неявяване от пленарната зала и събаряне на кворума.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР