Профилът на задържания за убийството на 18-годишно момиче във врачанското

...
Профилът на задържания за убийството на 18-годишно момиче във врачанското
Коментари Харесай

Непълнолетен и осъждан е обвинен за убийството на ученичка в село Галиче

Профилът на арестувания за убийството на 18-годишно момиче във врачанското село Галиче е като на арестуваните за убийствата в село Сотиря и в Русе. Непълнолетният е задържан, направил е признания и следва прокуратурата да изиска непрекъснато задържане под стража. Макар и малолетен той към този момент е осъждан, а закононарушението направил в изпитателен период.

Подробности към случая разкриха на конференция във Враца министърът на вътрешните работи Младен Маринов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов и основният прокурор Иван Гешев, които дойдоха в града тази заран. В с. Галиче стартира профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на битовата престъпност, при която се ревизират лица с престъпни прояви.

18-годишната ученичка е живяла във Враца, само че се прибрала в родното си село. На 11 януари била убита на 11 януари от комшия.

" Изключително брутално ликвидиране. Начинът на осъществяване приказва за профил на социопат ", изясни Гешев. По думите на министър Маринов, подбудите на причинителя са по-скоро присъщи на животни, а не на хора. " Те са на доста ниско равнище на човешките потребности ", сподели Маринов.

" Ако бяхме по-добре координирани, каквато е отговорността на институциите, можеше да не се стигне до този драматичен край. Трябва да бъде ясно казано, че в огромната си част правосъдната власт се намесва, когато нещо към този момент се случило и закононарушението е осъществено. Превантивната роля е извънредно значима ", изясни Гешев и сподели, че полицията е тази, която дава отговор за предварителната защита на престъпността.

От Министерство на вътрешните работи и прокуратурата ще дадат инструкции за по-добро взаимоотношение както с кметовете на по-малките обитаеми места, по този начин и с локалните полицейски ръководства и прокуратури.

" Тук сме, с цел да покажем, че има страна и страната си прави работата ", разгласи Гешев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР