Профилът на трафикантите се е променил, заяви Емил Павлов от

...
Профилът на трафикантите се е променил, заяви Емил Павлов от
Коментари Харесай

В Районна прокуратура в Бургас има 380 дела, свързани с мигранти

Профилът на трафикантите се е трансформирал, съобщи Емил Павлов от ОДМВР - Бургас

" Има растеж, и то забележителен, на закононарушенията, респективно на досъдебните производства, свързани с мигрантската вълна. Районната прокуратура в Бургас към сегашния миг следи 380 такива каузи, което бележи растеж със 141 на брой каузи. Това е доста сериозна и обезспокояваща цифра. От тези 380 каузи, 284 са решени ", сподели пред публицисти окръжният прокурор на Бургас - Георги Чинев.

Той разяснява тематиката преди началото на работна среща с кметовете на тринайсетте общини в Бургаска област, шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, регионалният шеф на Бургас, на която ще бъдат разисквани проблемите с престъпността в района. Брифингът се организира пред постройката на съда в Бургас, предава.

Чинев сподели, че се следи растеж и на пътнотранспортните катастрофи, с породена гибел след приложимост на наркотични субстанции, техните аналози и алкохол.

Заместник-директорът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Бургас Емил Павлов добави, че към сегашния миг няма растеж на битовата престъпност. " По отношение на миграционния напън - той е невиждан, няма аналог. От началото на година имаме открити каналджии от 17 разнообразни страни. Говорим за Германия, Франция, т.е. освен страни от Източния блок. Така, че може да се каже, че профилът на трафикантите се е трансформирал ", добави Павлов.

Той уточни, че с помощта на построените седем контролно-пропускателни пункта на територията на региона са формирани 128 досъдебни производства. " Полагаме най-много старания да не пропущаме незаконни мигранти през района ", съобщи Павлов.

Окръжният прокурор сподели, че ще се ангажира да сложи за разглеждане въпроса за компаниите, които отдават коли чартърен на трафиканти и те да бъдат подложени на по-голямо внимание и инспекции.

Кметовете от пограничните общини в Бургас желаеха усилване на полицейското наличие в общините. Кметът на Бургас съобщи, че е доста обезпокоен, че трафикантите към този момент съумяват да доближават до центъра на града „ Всички тези камикадзета и рискови обстановки, които се случват в града, тормозят нашите поданици. Ще спомагаме с механически средства, цялостно подпомагане на гранична полиция със заградителни устройства на КПП- тата, продължаваме да слагаме видеонаблюдения тук-там, които се указват от Министерство на вътрешните работи ”, съобщи Димитър Николов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР