Профилът на мигранта се е променил в последните години. Първоначално

...
Профилът на мигранта се е променил в последните години. Първоначално
Коментари Харесай

1150 от мигрантите в Харманли са ваксинирани срещу Covid-19 

Профилът на мигранта се е трансформирал в последните години. Първоначално са търсили протекция фамилии, само че в този момент са главно млади мъже на към 25-годишна възраст. Това заяви шефът на РПЦ-Харманли Славчо Янев на конференция конференция на тематика „ Европейски Съюз и миграцията “, проведена от Българска телеграфна агенция в Хасково. От тях се интересуват работодателиу, по тази причина е била проведена трудова борса, бладарениена която 50 лица със статут на протекция са почнали активност в разнообразни региони на страната.

1150 мигранти са имунизирани против Ковид-19 в лагера. В РПЦ-Харманли те са обслужвани от медицински експерти и обществени специалисти, добави още Янев. 22 деца от Регистрационн- приемателния център в Харманли се образоват в български учебни заведения.

Във форума взе участие регионалният шеф Катя Панева, кметове, евродепутатът Радан Кънев.

В региона се намират три от центровете за бежанци в Пъстрогор, РПЦ-Харманли и СДВНЧ-Любимец. Във връзка с това регионалният шеф счита, че е извънредно значимо децата на бежанците да се образоват и да знаят български език.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР