Профилът на гласувалите за Румен Радев в по-голяма степен, в

...
Профилът на гласувалите за Румен Радев в по-голяма степен, в
Коментари Харесай

Галъп: Повече висшисти и хора от големите градове са подкрепили Радев, отколкото Герджиков

Профилът на гласувалите за Румен Радев в по-голяма степен, спрямо този на Анастас Герджиков, демонстрира поддръжка измежду хора с по-благоприятна витална вероятност, т.е. по-високо обучение, местоживеене в по-големи насели места, принадлежност към по-млади групи и така нататък Това сочат данните от социологическо изследване на " Галъп ", финансирано от БНР, Българска национална телевизия, " Нова Броудкастинг Груп " ЕООД и " Инвестор.БГ " АД.

15 на 100 от гласувалите за Радев са от възрастовата група 18-30 години. За съпоставяне от същата група гласоподавателите на Герджиков са с 4% по-малко - 11%.

Тези с висше обучение, подали своя избор за настоящия президент, са 49%, до момента в който при ректора на Софийския университет те са с 5% по-малко - 44 на 100. Впечатление обаче прави, че гласоподавателите единствено с главно обучение или по-ниско са повече при Герджиков - 9%, в сравнение с при Радев - 5%.

По отношение на местоживеенето гласувалите за професора в малко обитаемо място (село) са 28%. За неговия конкурент те са с 11% по-малко - 17 на 100. За сметка на това при Радев гласувалите от огромните градове са повече, в сравнение с при Герджиков - 43% на 34%. Конкретно в София гласоподавателите на професора са с 1% повече.

По етническа принадлежност поравно и за двамата кандидати за президентския пост са дали своят вот жители от ромски генезис. От турски с 13% повече са дали своят вот за Герджиков. Българите, дали своят вот за сегашния президент, са 94%, а за ректора на СУ - 82 на 100.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР