Профилът на Доналд Тръм във Facebook остава блокиран, решиха от

...
Профилът на Доналд Тръм във Facebook остава блокиран, решиха от
Коментари Харесай

Facebook потвърди забраната за Тръмп


Профилът на Доналд Тръм във Фейсбук остава блокиран, взеха решение от обществената мрежа
(снимка: CC0 Public Domain)

Решението на Фейсбук да забрани профила на някогашния американски президент Доналд Тръмп бе доказано от надзорния съвет на обществената мрежа – знаково решение, което целият свят очакваше. Надзорният съвет обаче разкритикува непрекъснатия темперамент на възбраната като решение за обсега на нормалните наказания на Фейсбук.

Съветът подреди на Фейсбук да преразгледа решението и да „ обоснове симетричен отговор ”, който се ползва за всички, в това число елементарните консуматори, съобщи.

Профилът на някогашния президент беше неразрешен през януари. Според надзорния съвет, този ход е „ несигурно и ексцентрично ” решение. Мнението на надзорниците е, че верният отговор би трябвало да бъде „ в сходство с разпоредбите, които се ползват за други консуматори на платформата ”.

Фейсбук би трябвало да отговори в границите на шест месеца. Макар и сбито, компанията даде знак, че ще реагира. Фейсбук „ ще оцени решението ”, съобщи съпредседателят Хели Торнинг-Шмит. „ Казваме на Фейсбук да работи малко по-прозрачно при оценяването на тези неща. Отнасяйте се към всички консуматори еднообразно и не давайте случайни санкции ”.
още по тематиката
Надзорният орган трябваше да разгласи решението си предишния месец, само че го отсрочи, с цел да прегледа повече от 9000 обществени коментара по случая, се споделя в известие до медиите.

Междувременно Тръмп даде старт на, където ще споделя вести за работата си. След решението на надзорния орган Тръмп написа, че „ това, което са създали Фейсбук, Twitter и Гугъл, е цялостен срам ”. „ Свободното слово е отнето на президента на Съединени американски щати, тъй като коренно левите лунатици се опасяват от истината ”.

„ Народът на страната ни няма да търпи това! Тези корумпирани компании в обществените медии би трябвало да платят политическа цена и в никакъв случай повече не би трябвало да имат право да унищожават нашия изборен развой ”, сподели той.

Администрацията на новия президент отхвърли да разяснява решението на Фейсбук. Все отново прес-секретарят на Белия дом Джен Псаки показа визията на президента Байдън, че „ огромните платформи носят отговорност, обвързвана със здравето и сигурността на всички американци, и би трябвало да да спрат да дават публичност на недостоверно наличие и дезинформация ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР