Профилактика и надграждане на информационната система довели до проблемаПроблем в

...
Профилактика и надграждане на информационната система довели до проблемаПроблем в
Коментари Харесай

„С вързани ръце сме“: Срина се електронната система за задължителната полица „Гражданска отговорност“

Профилактика и надграждане на осведомителната система довели до казуса

Проблем в електронната система на Гаранционния фонд блокира работата на застрахователните компании в страната, откри Българска телеграфна агенция.

Проблемът е блокирал издаването на полиците по наложителната за водачите " Гражданска отговорност ", а по думите на застрахователи, от дни нямат връзка с платформата.

" Системата не работи от събота. Бяхме осведомени, че е планувана профилактика за възстановяване на услугите, предлагани Гаранционния фонд за времето от 8:00 ч. на 29 юни до 8:00 ч. на 30 юни. Вчера системата обаче също не проработи. Днес, 2 юли, още веднъж нямаме връзка с платформата, т.е. от понеделник нямаме информация какво се случва, а единствено и само проблеми - не можем да издаваме полици, не можем да пускаме сметки, не можем да вършим анекси. Всичко, което е обвързвано с Гаранционния фонд или другояче казано с " Гражданската отговорност ", е блокирано, сподели за Българска телеграфна агенция Петко Атанасов, специалист по " Автомобилно обезпечаване " към застрахователна компания " Булстрад ".

" С вързани ръце сме. В някакви откъслечни моменти, за към десетина минути за целия ден системата потегля и след това отново не може да се употребява. До доскоро имахме някакъв интервал, в който поработихме, сега още веднъж дава неточност. Не желаеме да връщаме клиенти, само че като не ни се дава опция да работим, ние не можем да ги обслужим ", изясни специалистът.

Според застрахователи няколко пъти до момента през годините системата се е сривала. Проблемът е водил до огромно напрежение измежду притежателите на коли, възпрепятствани да ги ръководят, поради невъзможността да им бъдат издавани полици " Гражданска отговорност ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР