Профил Sportingwin е компания за онлайн спортни залагания, базирана в

...
Коментари Харесай

Марк Чакраварти: НАП трябва да започне да издава лицензи възможно по-скоро

Профил Sportingwin е компания за онлайн спортни залагания, основана в Малта. Брандът е част от " Спортингбет груп " и таргетира контролирани пазари в Централна и Източна Европа. Марк Чакраварти е капиталов шеф и член на борда в Sportingwin ( " Спортингуин " ) от 2020 година Вече разказахте за спънките, които основава Национална агенция за приходите, в процедурата на Sportingwin за лиценз за онлайн спортни залагания. Какъв е напредъкът към днешна дата?
През декември сигнализирах за съществени забавяния от регулатора в приемането на документи за издаване на лиценз. Оттогава това, което се следи, е следващото бавене на процедурата. Да, от Национална агенция за приходите регистрираха прогрес с назначението на зам.-директор, чийто сектор е хазартната активност, само че от връзката, която имаме, излиза наяве, че тези хора не си правят работата старателно. По Закона за
хазарта всички наредби следваше да бъдат признати до февруари 2021. С сходно безучастие се облагодетелства монополният бизнес и не е учудващо, че постъпленията в бюджета понижават. Но последната информация е, че този месец ще имаме доста задвижване и зам.-директорката по хазарта ще се оправи с изоставането - към този момент под контрол от новата администрация. Другото хубаво е, че, като изключим това закъснение от страна на Национална агенция за приходите, останалата част от тактиката ни за България върви съвършено - задачата сега е лиценз в първото шестмесечие на 2021 и спортна борса до края на годината.
Вярвате ли в интегритета на новия регулатор, че няма да сътвори спънки за приемане на лиценз?- Това е постоянно задаван въпрос. Нашите документи за кандидатстване са готови до най-малките елементи, най-важният от които е 100% бистрота на произхода на капитала: 1.5 млн. лева организационен капитал и настрана от това 1 млн. лева налични парични средства в българска банка. Всичко това е на локално равнище в България, с цел да може елементарно да се ревизира от Национална агенция за приходите. Нещо повече, компанията кандидатства за лиценз посредством българското ни сдружение, част от холдинга Sportingwin. По този метод сътворяваме спомагателен тласък към бюджета, защото бизнесът ще бъде облаган освен с 20% такса върху хазартната активност, само че и с 10% налог облага на локално равнище (останалите задгранични оператори се таксуват в офшорни зони на надалеч по-малка ставка). Този неизвестен ход от наша страна е, откакто взехме поради полемика в българския парламент от началото на годината, в която се обясни, че приходите от
хазартна активност за 2020 година са спаднали с над 50 млн. лева В същото време в чужбина се записва растеж с над 20% заради нараствания интерес към онлайн залози по време на локдауна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР