Профил Скот Робъртс е директор по киберустойчивост за региона на

...
Профил Скот Робъртс е директор по киберустойчивост за региона на
Коментари Харесай

Скот Робъртс: Пандемията и отдалечената работа отвори вратата за ръст на киберпрестъпленията

Профил Скот Робъртс е шеф по киберустойчивост за района на Европа, Близкия изток и Африка в Dell Technologies. Завършил е Swansea University. Робъртс ще бъде един от лекторите по време на конференцията Cybersecurity and Data Protection Forum, проведена от " Капитал ". Тя ще се организира в хибриден формат на 4 ноември 2021 година Вече надълбоко в измененията след настъпването на пандемията, коя е главната смяна, която забелязвате в ретроспекция във връзка с пазара?
Основната смяна в постковид обстановката са засилващите се трендове на " работа от у дома " или " работа отвред ", което беше и продължава да бъде огромно предизвикателство за фирмите от позиция на сигурността. Дори в корпоративна среда вътре в компанията е мъчно е да се защитят крайните устройства, а сега задачата е даже по-трудна. На процедура, когато се внедряват облачни приложения, отдалечени работни места, мобилни устройства, " интернет на нещата ", то отбраната на периметъра съвсем не съществува. Това отваря вратата за растеж на киберпрестъпленията, които сега са даже по-печеливши от международната търговия с опиати.
Търсенето на кои артикули и решения се повиши най-вече през това време?
Новите трендове покачват вниманието към сигурността до напълно ново равнище, създавайки нови концепции като киберсигурност, киберустойчивост и кибервъзстановяване (cybersecurity, cyber resilience и cyber recovery - бел. ред.). Решенията на Dell Technologies за устойчивост и изключително за възобновяване бяха най-търсените от страна на нашите клиенти. Когато работната среда е изложена на риск от офанзиви, бизнесът разумно търси способи по какъв начин да подсигурява възобновяване на данните. Това докара до основаването на спомагателен съставен елемент - по този начин наречения кибертрезор (cyber vault - бел. ред.). Това е сигурен, изолиран уебсайт, обособен от мрежата, който защищава данните от външни и вътрешни офанзиви, т.е. това е последната линия на отбрана при положение на разрушителна хакерска атака.
Забелязвате ли към този момент навлизането на нови трендове? Какво очаквате в бъдеще време в областта на киберсигурността и съответно във вашата компания?
Както към този момент загатнах, решенията за устойчивост и възобновяване стават основна част от IT системите на всяка компания, без значение от размера. Дали ще изградите собствен личен кибертрезор или ще го употребявате като услуга е въпрос на самостоятелен избор. Това, което не предстои на подозрение, е потребността от него. В противоположен случай сте изправени пред огромен риск и загуби от киберпрестъпления.
Смятате ли, че пандемията форсира приемането на киберсигурността като съществена задача за бизнесите?
Пандемията форсира както цифровата промяна като цяло, по този начин и внедряването на решения за киберсигурност. Сега за фирмите е належащо да гледат на сигурността от напълно друг ъгъл.
На 4 ноември 2021 година ще се организира, проведен от " Капитал ". Събитието ще бъде в хибриден формат, а измежду главните тематики на него са киберсигурността след коронавирус, цифровите закани за веригите за доставки, отбрана на бизнеса от разновидности и разновидности на рансъмуер и други Във форума ще вземат участие лектори и посетители от компании за киберсигурност, държавни организации, специалисти в региона и други Билети за Cybersecurity and Data Protection Forum 2021 може да закупите от Профил Скот Робъртс е шеф по киберустойчивост за района на Европа, Близкия изток и Африка в Dell Technologies. Завършил е Swansea University. Робъртс ще бъде един от лекторите по време на конференцията Cybersecurity and Data Protection Forum, проведена от " Капитал ". Тя ще се организира в хибриден формат на 4 ноември 2021 година Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР