Профил Михай Болдижар е представител на групата Bosch в България

...
Коментари Харесай

Михай Болдижар: През 2020 г. имаме двуцифрен ръст на екипа в България

Профил Михай Болдижар е представител на групата Bosch в България и Румъния и шеф на едно от локалните сдружения - " Роберт Бош ", от 2014 година Преди това е бил районен шеф на направление " Автомобилно съоръжение " в Югоизточна Азия за интервала 2009-2013 година Преди присъединението му към екипа на Bosch през 1995 година е работил в региона на инженерните технологии и производството. Болдижар е машинен инженер и е приключил Политехническия институт в Букурещ. Компанията Германската група Bosch има няколко компании в България. " Роберт Бош " е 100% дъщерно сдружение на Robert Bosch и предлага услуги и артикули в пет посоки - Автомобилно съоръжение, Електроинструменти, Термотехника, Сградни технологии и домашен уреди посредством " БСХ Домакински уреди България ". От 2019 година групата има инженеринг център в София, който създава технологии за автомобилната промишленост. През 2015 година групата закупи ProSyst Software и българското му сдружение " Просист лабс ", които по-късно бяха слети в " Бош програмен продукт иновейшънс ", която към този момент се споделя " Бош.ИО ". За 2020 година групата регистрира оборот от 152 млн. евро (296.7 млн. лева.) в България. За Bosch в страната работят 620 души по данни от АПИС към края на март 2021 година Как се отрази пандемията на продажбите на Bosch в България предходната година?
- Уверено мога да кажа, че през 2020 година се справихме доста добре, макар че годината беше извънредно сложна, както всички знаем. Първите два месеца от нея започнаха устойчиво и тогава внезапно бяхме ударени от може би най-сериозното разтърсване за последните 100 години в международен мащаб. Никой не беше квалифициран за тази обстановка и трябваше в придвижване да се оправяме с турбуленциите. Месеците март, април, май, в известна степен и юни бяха време на адаптиране, на търсене на решение по какъв начин да продължим напред и на стабилизиране на екипа. Трябваше да вдъхнем убеденост на чиновниците си, че ще преодолеем обстановката и, несъмнено, че ще подсигуряваме здравето и сигурността на хората.
Прекъсването на веригите на доставки ли беше главният проблем, с който се сблъскахте?
- Всъщност не, не бяхме толкоз наранени от спирането. Напротив, бих споделил, че веригите на доставки работеха добре и това ни оказа помощ да преминем през сложните месеци на пролетта, както и да стартираме да се връщаме към нормалността през юни, юли и август и да консолидираме бизнеса. Това ни разреши да приключим годината с близо 300 млн. лева консолидирани продажби, което е впечатляващ резултат, като се имат поради компликациите, които преодоляхме.
" Целият район - България и Румъния, се оправи доста добре. На процедура постигнахме същите и даже малко по-високи резултати от миналата година. " Капитал - брой 22
Същото важи за представянето ни и на районно равнище. Целият район - България и Румъния, се оправи доста добре. На процедура постигнахме същите и даже малко по-високи резултати от миналата година, което съгласно мен е удивително достижение. Това стана допустимо, тъй като имахме доста положително синхронизиране на ограниченията, които предприехме, и доста високо равнище на еластичност и ангажираност на нашите чиновници. Оказахме доста мощна поддръжка и на нашите клиенти, тъй като те също имаха потребност от нея.

Нещо повече, което е доста окуражаващо, през миналата година успяхме да създадем нови работни места. Постигнахме двуцифрен растеж на екипа в България и към края на 2020 година той наброяваше близо 600 души (430 души към края на 2019 година - бел. ред.), което е много огромно повишаване. В забележителна степен това се дължи на обстоятелството, че " Бош инженеринг център София " получи голям брой забавни планове и съумя да притегли още чиновници.

Компанията оферираше отдалечената форма на работа още преди пандемията, тъй че за нас беше доста елементарно бързо да се приспособяваме към новата действителност. Всеки от чиновниците ни беше оборудван с нужната техника, с цел да реализира активността си от у дома. В допълнение интернет връзката както в България, по този начин и в Румъния е на високо равнище и ни разреши доста елементарно да преминем в отдалечен режим.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР