Професорът от Харвард Ави Льоб обяви, че е приключил с

...
Професорът от Харвард Ави Льоб обяви, че е приключил с
Коментари Харесай

Учен: Имаме неоспорими доказателства за първите намерени обекти, дошли от друга звездна система

Професорът от Харвард Ави Льоб разгласи, че е завършил с разбора си на дребни сферични фрагменти от галактическото тяло IM1. Обектът се разруши в Тихия океан през 2014 година и оттогава се твърди, че той е от друга звездна система.

През април 2022 година Космическото командване на Съединени американски щати разсекрети меморандум, потвърждаващ спекулациите. Според Пентагона IM1 най-вероятно произлиза от междузвездното пространство въз основа на скоростта, с която е прелетял в небето през януари 2014 година, преди да се сблъска с Тихия океан.

Проучването е събрало 700 частици от дъното в региона на конфликта. От тях 57 са се оказали от IM1.

Проучването се концентрира в пет от дребните топчета, наречени " сферули ". Те демонстрират " композиционен състав на детайли, които в никакъв случай не са били виждани преди в това съответствие ".

IM1 се е движел със скорост от 60 километра в секунда преди да се разбие на Земята. Това е по-бързо от 95% от всички звезди наоколо до Слънцето. Обектът е запазил целостта си при скорост на удар от 45 километра в секунда.

Неговата издръжливост е по-голяма от всички 272 галактически скали, документирани от НАСА в CNEOS-каталога на метеорите. Здравината е по-висока и от всички известни стоманените астероиди.

Avi Loeb:

" Извлечените сферули се проучват от най-хубавите принадлежности в света в границите на четири лаборатории в: Харвардския университет, Калифорнийския университет в Бъркли, корпорацията Bruker и Технологичния университет в Папуа Нова Гвинея - чийто вицеканцлер подписа меморандум за съгласие с Харвардския университет за партньорство в експедиционните проучвания ", декларира Льоб.

Сферулата S21 е с по-голямо наличие на берилий (Be), лантан (La) и уран (U), във връзка с общоприетия състав обектите в Слънчевата система. Именно съотношението на детайлите е най-голямото доказателство за непознатия генезис на IM1.

Льоб споделя, че към момента не знае, дали обектът е с натурален или неестествен генезис, а единствено, че идва от друга звездна система. Предстои откритието на Льоб да бъде доказано от самостоятелни специалисти, написа Дир.бг.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР