Професорът-математик Михаил Константинов направи научен разбор на понятието корупция. Според

...
Професорът-математик Михаил Константинов направи научен разбор на понятието корупция. Според
Коментари Харесай

Мишо Константинов: На Запад се краде 15-20% от обществения продукт, в България-над 50%

Професорът-математик Михаил Константинов направи теоретичен анализ на понятието ”корупция ”. Според него, корупция значи кражба. " Едни пари, които би трябвало да се употребяват от обществото, за изгода на всички, попадат в едни хора. Малък брой хора.Корупцията не се прави за чест и популярност, а с цел да се вземат едни хари, да се усвоят едни запаси, над които съответните хора нямат право. Така че корупцията е кражба ", проучва Константинов пред Фокус.

Според него, у нас този тип кражба е в " доста тежка форма. Професорът пресметнал, че в случай че на Запад по този метод се краде 15-20% от публичния артикул, в България този % надвишава 50. При това състояние, би могло процентът на корупционните обири да доближи и зашеметяващи равнища от 70-80%.

Константинов се разгласи и срещу гласуването на подадените от депутати оставки в Народното събрание. " Оставката е заявление на народния представител, че желае да му бъде преустановен мандата.Народното заседание би трябвало единствено да откри, че това е същинското му предпочитание, че с това никой не спекулира ", разясни професорът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР