Професор Велислав Минеков е новият служебен министър на културата. Той

...
Професор Велислав Минеков е новият служебен министър на културата. Той
Коментари Харесай

Велислав Минеков - от партията на Кунева през Отровното трио до служебен министър на културата

Професор Велислав Минеков е новият длъжностен министър на културата. Той е български ваятел, наследник на известния скуптор проф. Величко Минеков - създател на доста монументални монументи, изключително към честванията на 1300 години България, шурей на Рангел Вълчанов - женен е за Ани Вълчанова - дъщерята на режисьора.
Минеков бе представител на Движение " България на жителите " (партията, учредена от Меглена Кунева), само че в края на 2014 г.той напусна, откакто стана известно, че Реформаторският блок ще влезе в коалиция с ГЕРБ.
 Велислав Минеков с приказка за трите партии на юнаците и червенобузата им посърнала тъща Велислав Минеков с приказка за трите партии на юнаците и червенобузата им посърнала тъща
Единственото и вярно решение на партиите и обединенията от опозицията е явен отвод от какъвто и да било кабинет, отвод от мандат и нов...
Тогава той се стимулира с това, че му е мъчно да одобри събирането на едно място на честни хора и мутри в името на бъдещето на страната.. През 2019 година на локалните избори Минеков изрази поддръжка за претендента за кмет на София Мая Манолова.
Минеков е прочут още като политически и цивилен деятел, неприкрит критик на ГЕРБ, Бойко Борисов и Вежди Рашидов и член на Отровното трио, което беше основател на антиправителствените митинги.
" Признанието, че сме освен основателите на митинга, само че и негови координатори, основава заплаха. Но то е по този начин. Явно този нов за мен поминък се учи в придвижване... "
Това споделя склупторът професор Велислав Минеков, избран от президента Румен Радев за длъжностен министър на културата, в изявление за " Дойче веле " през август 2020 година.
През декември 2020 година той разгласи, че в случай че не се направи мъчителен жест за обединяване от всички извънпарламентарни фракции, партии и обединения до 23 декември, ще приключи политическото и гражданското си съучастничество и добавя: " Каквото можах, направих. "
 Минеков описа за срещата със Слави Трифонов, чака да ръководи държавно управление на Радев Минеков описа за срещата със Слави Трифонов, чака да ръководи държавно управление на Радев
Един от т.нар Отровно трио, което бе измежду основните уредници на антиправителствените митинги през лятото - проф. Велислав Минеков,...
През февруари тази година в предаването на Сашо Диков " Аз не бях на площада, с цел да стигна до този формат ", споделя тогава Минеков и показва вяра, че след изборите още веднъж ще се върнат към остарелия формат на " Отровното трио ", тъй като това било по-добър вид, в сравнение с да са с властта или част от властта.
През цялото ръководство на Бойко Борисов Минеков остро и обществено е подлагал на критика премиера в оставка и ГЕРБ, както и самодейностите на Министерството на културата, което в два мандата беше ръководено от Вежди Рашидов. Минеков му се опълчи остро при опитите да направи Борисов почетен член на Съюза на българските художници.
" В момента слънчогледите обръщат глави и търсят ново слънце ", сподели в края на април 2021 година след парламентарните избори пред БНР скулпторът. Той изрази позиция, че служебно държавно управление и нови избори са най-хубавото решение, вместо опити да се сформира държавно управление. " Служебно държавно управление просто значи почтени избори, нищо повече, само че нещата няма да бъдат към този момент същите. Тогава настъпва изгубването на ГЕРБ. "
Минеков е роден е на 27 март 1959 година в София. Завършва Националната художествена академия през 1986 година Специализира металодизайн в Хамбург. Участва в състезания за статуя и в интернационалните симпозиуми. Има независими изложения в Турция и Германия.
През 1996 година става притежател на Специалната премия на скулптурен симпозиум, Будузо в Сардиния, Италия. От средата на 90-те стартира да преподава металодизайн в Националната художествена академия и от този момент не е напускал тази работа.
 Минеков проговори: Не бях на площада, с цел да стигна до този политически формат Минеков проговори: Не бях на площада, с цел да стигна до този политически формат
”Аз не бях на площада, с цел да стигна до този политически формат. Още от първите дни имаше доста обвинявания, че ще създадем партия,...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР