Професор Радка Аргирова е получила заплахи от няколко души заради

...
Професор Радка Аргирова е получила заплахи от няколко души заради
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова получавала заплахи заради Covid-19

Професор Радка Аргирова е получила закани от няколко души поради COVID-19. Това разгласи тя в предаването „ Събуди се” по Нова телевизия. Съветникът на премиера Кирил Петков посочи, че вирусолозите в целия свят се оплакват от сходни предизвестия.

„ Вчера и оня ден получих от няколко жители закани, че в случай че продължа да приказвам неща, които изтъквам „ сама си изобретявам субварианти на ковид, всичко това щяло да свърши доста лошо”, сподели експертът.

Проф. Аргирова посочи, че не изпитва боязън. Заплахите обаче означавали, че или хората не имат вяра във вируса, или не желаят да чуят това, което би могло да се случи. „ Казах, че това е просвета и нищо не мога да измисля сама. Мисля, че мое обвързване в тази епидемиологична конюнктура е да споделям истината”, акцентира тя.

Според вирусолога идната вълна на ковид се чака при започване на есента. В тази връзка напълно скоро ще бъде оповестена втората бустерна доза, или четвъртата инжекция против COVID-19. Тя ще бъде целесъобразна първо за възрастните хора, над 65 години, и за тези с проблеми с имунната система.

В България проф. Аргирова уточни, че не сме записали маймунска шарка и страната ни не би трябвало да е застрашена. „ Положението е такова, че хората доста пътуват, избират се екзотични дестинации. Шарката се придвижва от човек на човек”, сподели съветникът на премиера и предложи нараснало внимание.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР