Професор от Тексаския университет A&M е предприел крути меркикато е

...
Професор от Тексаския университет A&M е предприел крути меркикато е
Коментари Харесай

Бъдещето на образованието – под въпрос: Преподавател скъса цял клас заради използването на ChatGPT

Професор от Тексаския университет A&M е подхванал крути меркикато е скъсал всички свои студенти, откакто ги е заподозрял, че употребяват ChatGPT за писане на писмените си работи. Това решение към този момент е забавило издаването на дипломите им. Според RollingStone решението на професора, доктор Джард Мъм, наподобява неправилно, защото той е употребявал програмен продукт за обработка на натурален език, с цел да проучва всяко есе и да реши дали го е генерирано от изкуствен интелект. Д-р Мъм изпратил на всички свои студенти колективен имейл, в който ги уведомил, че заради съмненията си е сложил на всички тях оценка „ Х “ или двойка.

„ Копирам и слагам отговорите ви в ChatGPT и той ще ми каже дали е генерирал наличието. “

пише професорът в имейла

По-нататък той споделя, че е тествал всяка работа по два пъти. След това доктор Мъм предложил на класа да направи поправително, с цел да избегне слабата оценка, която другояче теоретично би могла да заплаши дипломирането им.

В решението на преподавателя обаче има огромен проблем. ChatGPT не е предопределен за разкриване на текст, генериран от изкуствен интелект и е прочут с подправянето на изказвания за авторство на разнообразни текстове, в това число класическа литература. Дори детекторът за текст, генериран от изкуствен интелект на OpenAI също не е толкоз прецизен.

В своя отбрана студентите оспорват решението, като стигат до такава степен, че дават на преподавателя времеви марки на своите документи в Гугъл, което в началото остава без последици. Целият този неуспех излезе нескрито, когато консуматор на Reddit с потребителско име „ DearKick “ показа имейл на доктор Мъм. Потребителят твърдял, че е избраник на един от упрекнатите студенти, който бил шокиран от обвиняването и в никакъв случай преди този момент не бил чувал за ChatGPT. Както описаха пред RollingStone, въпросният студент незабавно се е свързал с декана и ректора на университета, само че не е получил незабавна помощ.

Според DearKick, Мъм по сходен метод скъсал няколко дурги класа, вместо да изследва валидността на методите си за разкриване на измами. В идеален образец за поетично правораздаване изказванията на Мъм са оспорени от елементарен опит, включващ ChatGPT. Потребител на Reddit с прякор „ Delicious_Village112 “ се натъкнал на обобщение на докторската дисертация на Мъм за свиневъдството и споделил част от нея с бота.

Той попитал дали езиков модел като ChatGPT би могъл да генерира параграфа. Програмата дала отговор, че това в действителност е допустимо, в случай че се зададе подобаващата поръчка. Текстът посочил няколко характерности, които са типични за наличието, генерирано от изкуствен интелект.

В изказване до PC Magazine от Тексаския университет A&M потвърдиха, че са наясно с случая и проверяват случая.

„ Нито един студент не е бил разкъсан и не е бил възпрепятстван да приключи заради този проблем. Професорът работи със студентите, с цел да дефинира дали е употребен изкуствен интелект при писането на работите им и, в случай че е по този начин, на какво равнище. “

заявиха от университета

Дипломите на студентите ще бъдат арестувани до приключването на обособените следствия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР