Професор Николай Габровски е безспорна и доказана гражданска фигура. Като

...
Професор Николай Габровски е безспорна и доказана гражданска фигура. Като
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Професор Габровски ще има пълната свобода да подбере най-добрите експерти, държим да има редовно правителство

Професор Николай Габровски е безспорна и потвърдена гражданска фигура.

Като най-младия член-кореспондент на Българска академия на науките, той е съумял,с гражданска позиция,патриот,доказан като обучение, познания, умения, връх в неврохирургията. По този метод ще притеглим съумели и образовани хора да оказват помощ на политическата класа в тази обстановка, в която всички са в изолираност. Това съобщи ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора във връзка номинацията на ГЕРБ-СДС за кандидат-премиер. По думите му гласоподавателите на ГЕРБ чакат политическата система да излъчи постоянно държавно управление и да носи отговорност.
„ Разговорът ми с Габровски беше при взимането на мандата, освен да отиде да вземе един лист хартия от президентството, а да организира диалози с всички политически партии, да подбере допустимо най-хубавите специалисти, в това число от други партии, в случай че му предложат. Той ще има цялостната независимост да направи това, което желае и може. Ако ние сме виновни, приказвам за цялата политическа класа, не бихме отказали диалог с подобен човек “, сподели още Борисов
Лидерът на ГЕРБ бе безапелационен, че които не дойдат в този момент на диалози за държавно управление, няма по какъв начин да чакат ГЕРБ да отидат по-късно. Борисов разгласи, че са имали два разновидността за претендент за министър председател – чисто партийна номинация, което е щяло да се одобри като бламиране на първия мандат. Вторият вид – неоспорим цивилен претендент, който е предпочетен, тъй като ГЕРБ и техните гласоподаватели желаят да има постоянно държавно управление, а не става въпрос за боязън, каквито мнения има.
Ако се сумира времето на служебното държавно управление, президентът Радев е и министър председател към този момент 1-2 години, добави ръководителят на ГЕРБ.
Борисов обясни, че, в случай че има избори през март, обстановката ще е съвсем същата и предвижда нови избори през май при подобно развитие.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР