Професор Марк Оберман, директор на центъра по неврология в германската

...
Професор Марк Оберман, директор на центъра по неврология в германската
Коментари Харесай

Нови надежди за Шумахер от немски професор

Професор Марк Оберман, шеф на центъра по неврология в немската клиника „ Асклепиос ”, вдъхна нови очаквания на почитателите на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер, оповестява Mundo Deportivo, представен от Блиц.

„ Не губете вяра. Пациентите в будна кома възприемат доста повече, в сравнение с ние си мислим. Любовта е доста значима. Да си допират ръцете с околните е значимо до излизането от комата ”, споделя професорът, който се базира на ново шведско проучване, съгласно което: „ сред 30 и 40% от пациентите се разсънват от комата и идват в схващане на четвъртата година след приемането на мозъчната контузия ”.

Такъв е казусът с Карола Тим, една 49-годишна жена, която се събудила от кома пет години по-късно и към този момент води един съвсем естествен живот. „ За мен от самото начало беше ясно, че лежа в кома. Възприемах всичко, което се случваше към мен ”, споделя самата Карола Тим. В случая с Шумахер са минали към този момент четири години.

Шуми, който през януари навърши 49 години, претърпя тежък случай със ски на 29 декември 2013 година във френските Алпи, след което изпадна в кома. По-късно рекордьорът със седем международни трофеи във Формула 1 бе превозен в дома си в Швейцария и от този момент фамилията му не дава доста информация за неговото здравословно положение.  

Според немските медии с времето е имало „ леки усъвършенствания ”, само че няма никакво удостоверение от брачната половинка Корина и фамилията на Шумахер.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР