Професор Марин Дринов“ взеха участие в Образователната програма на Висшия

...
Професор Марин Дринов“ взеха участие в Образователната програма на Висшия
Коментари Харесай

Районна прокуратура - Кюстендил посрещна 4-класници от ОУ „Професор Марин Дринов“

Професор Марин Дринов “ взеха присъединяване в Образователната стратегия на Висшия правосъден съвет(ВСС)„ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “.



Придружени от учителите Елена Миланова и Аксиния Любенова, децата посетиха Районна прокуратура – Кюстендил.

Административният началник - областен прокурор Албена Разсолкова и заместител районния прокурор Галина Димитрова демонстрираха на 4-класниците „ синята стая “, като им обясниха предназначението на това профилирано помещение. Създадено за щадящо чуване на деца, то включва две пространства с обособени входове, свързани посредством обща стена с вградено огледално стъкло. Оборудвано е с мека мебел и играчки.

В „ синята стая “ психолози и специалисти за работа с деца водят разговор с малолетните и малолетните, а съдии, прокурори, полицейски чиновници и юристи наблюдават диалога от прилежащо помещение през стъкло. Въпросите на децата се задават посредством специалиста чрез специфична аудиотехника.

По наличен метод на учениците беше обяснено по какъв начин да работят и към кого да се извърнат при положение, в случай че пострадат или станат очевидци на закононарушение.

Разгледана беше и тематиката за киберпрестъпленията и заплахите за децата, които се крият във виртуалното пространство.

Особен акцент беше подложен върху сериозният проблем с насилието сред децата в учебно заведение, което има разнообразни форми -физическо, психическо, тормоз.

Всички възпитаници получиха за спомен удостоверения за присъединяване в Образователната стратегия и материали, предоставени от Висш съдебен съвет.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР