Професор инженер от Университета в Геноа през 2016 г. е

...
Професор инженер от Университета в Геноа през 2016 г. е
Коментари Харесай

Инженер предупредил, че мостът в Геноа ще трябва да се построи наново

Професор инженер от Университета в Геноа през 2016 година е предизвестил, че мостът "Моранди “, който се срина през вчерашния ден и десетки починаха, е трябвало да бъде отначало издигнат, защото структурата му се е влошила прекомерно бързо.

Построен през 60-те години от инженера Рикардо Моранди, магистралният мост претърпява обширни поправки през 1980 година, 1990 година и последно през 2016 година

Преди да се срути се е правил ремонт по основите му.

"Непрекъснатите разноски за поддръжката му допускат, че след няколко години тези разноски ще надвишават средствата за реконструкцията на моста. Тогава ще бъде моментът, когато да го съборим и да го построим отначало “, споделя преди две години в изявление за италианско списание Антонио Бренчи, професор по строително инженерство в Университета в Геноа.

В диалога той удостоверява мнението си, че структурата е фундаментално нестабилна.

Макар че подобен мост би трябвало да издържи най-малко 100 години, той показва, че "една от кулите – източната, би трябвало да бъде подсилена доста устойчиво, като се заменят основни съставни елементи, което пък се случва единствено 20 години след построяването на моста. "20 години за мост са нищо “, споделя Бренчи.

Западната кула на виадукта се срина през вчерашния ден сутринта, оставяйки десетки починали.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТРАГЕДИЯТА В ГАЛЕРИЯТА

Кметът на Геноа Марко Бучи е декларирал пред медии, че "сриналият се мост не е нещо ненадейно ", само че не знае повода за нещастието.

На въпрос дали допуска какво е довело до сриването на оборудването и дали се водят поправки по него, Бучи декларирал "че не е доста сигурен ".

"Не е моя работа да знам това, споделил кметът. Моята работа е да мисля за бъдещето и да работя за града си ".

"Работата ми като е кмет е да се уверя, че разполагаме с вярната за града инфраструктура и че държавното управление ще ни отпусне вярната сума пари, с която да изградим нова инфраструктура колкото се може по-скоро ", показал още Марко Бучи.

Луиджи Д‘Анджело, старши чиновник в Агенцията за гражданска отбрана в Геноа съобщи пред кореспонденти, че управляващите нямат задоволително информация за какво се е случил случаят.

"Срутването е изненадващо и непредвидимо. Мостът е под непрекъснато наблюдаване, даже повече, в сравнение с изисква законът ", съобщи Стефано Мариляни, шеф за Генуа на сдружението поддържащо автомагистралата - "Аутостраде ", част от групата "Атлантия ", в която вложител е семейство Бенетон. "Нямаше никаква причина мостът да се счита за рисков ", акцентира Мариляни.

Мост се срути върху автомагистрала в Италия, има починали

Мост се срути в Индия, опустоши хора и коли

Срути се мост над р. Струма, кола падна във водата

Мост, по който минава автомагистрала А10 в Генуа, се срина през вчерашния ден сутринта. Виадуктът е бил висок 90 метра.

В момента на рухването му, към 13.00 часа българско време, както по него, по този начин и по пътя изпод е имало интензивно придвижване. Кадри от пристигналите коли за спешна помощ демонстрират обезобразени тела. Снимка е запечатала камион, спрял на метри от мястото, където автомагистралата свършва на 90 метра във въздуха.

От полицията в Генуа оповестиха, че починалите са най-малко 35. Сред жертвите, чиито тела са закарани в близката болница е и 10-годишно момче. Има 16 ранени, трима от които тежко, десетки се търсят. Двудневен печал беше разгласен в Генуа.

Италианският министър на превоза Данило Тонинели съобщи, че станалото евентуално е "огромна покруса ". От локалната работа за спешна помощ оповестиха, че има "десетки починали ". Видео демонстрира, по какъв начин една от железобетонните кули, задържащи окачения мост, пада след гръмотевица. Според полицията причина за случая може да е и неприятното време.

+++ Genova crollo al ponte Morandi su autostrada A10 #repartiprevenzionecrimine #poliziastradale e soccorsi sul posto pic.twitter.com/wvCFMyife1
— Polizia di Stato (@poliziadistato) 14 August 2018
Disastro a #Genova crolla il #ponte #Morandi dell'autostrada #A10 Auto coinvolte, si temono vittime [VIDEO] https://t.co/BWgb49iFrz pic.twitter.com/gxYmMp7Zch
— IL TEMPO (@tempoweb) 14 August 2018
#14ago #Genova 12:00, crolla parte del ponte Morandi sulla #A10. Le squadre #vigilidelfuoco stanno operando in massa, attivatinteam usar e cinofili pic.twitter.com/gjSJLvjw1K
— Vigili del Fuoco (@emergenzavvf) 14 August 2018


Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР