Професор Хендрик Щреек, ръководител на Института по вирусология към Университетската

...
Професор Хендрик Щреек, ръководител на Института по вирусология към Университетската
Коментари Харесай

Откриха нови симптоми на COVID-19

Професор Хендрик Щреек, началник на Института по вирусология към Университетската клиника в Бон, е разкрил нови признаци на болестта с Ковид-19.

Става дума за няколкодневна загуба на подушване и усет – те са открити при две трети от инфектираните. Засега обаче не може да се каже сигурно по кое време тъкмо се демонстрират тези признаци. „ Предполагаме, че в по-напреднала фаза на болестта “, споделя проф. Щреек в изявление за ФАЦ.

Вирусологът споделя, че една инфектирана майка даже не можела да усети миризмата от цялостните памперси на бебето си, за други – храната била изцяло безвкусна. Освен това при 30 % от заболелите е установено разстройство – а това е по-често, в сравнение с се смяташе досега.

Междувременно настоящи изследвания от Китай са открили, че децата се заразяват тъкмо толкоз постоянно, колкото и възрастните, само че развиват единствено леки или даже никакви признаци. При по-голямата част от пациентите – 91 %, заболяването минава единствено с меки или умерени симптоми, със суха кашлица и вероятно по-висока температура, показва пред ФАЦ проф. Щреек, базирайки се на последните данни от разбори, направени в китайския град Шънджън.

Инфо:лупа.бг

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР