Професията Пожарникар - в нея думите дълг, чест и готовност

...
Професията Пожарникар - в нея думите дълг, чест и готовност
Коментари Харесай

Пожарникарите – с дълг, чест и готови на саможертва

Професията " Пожарникар " - в нея думите дълг, чест и подготвеност за всеотдайност не са празни понятия, а метод на живот . Професия мъжка, сложна и рискована, която още с годините на нейното основаване България се трансформира във значим детайл на одобряването на българската държавност.

С тези думи президентът Румен Радев се обърна към българските пожарникари на формалната гала по случай празника им.

Благодарение на вашата виновна задача, в нашето общество има успокоение и българите знаят, че даже в най-трудния миг могат да разчитат на страната във ваше лице, обърна се Радев към пожарникарите. Дори през днешния ден вие сте на своя работен пост и изпълнявате с достолепие вашия високо виновен и нерядко извънредно рисков дълг , похвали ги той за работата, която правят.

Нашето общество вижда вашата себеотдайност, професионални триумфи, старания и получавате извънредно висока оценка, уточни Радев, който съобщи, че е горделив, че в сложен миг хората могат да разчитат на пожарникарите.

Горските пожари стават все по-тежки и продължителни и единствено с помощта на вашата самоотвержена работа и с поддръжката на локалната власт, ние съумяваме да овладеем тази естествена буря и да ограничаваме вредите, удовлетворен е Радев.

По думите му наклонността да има повече естествени бедствия, повреди и произшествия са категоричен мотив, че ние би трябвало да работим интензивно за създаване на още по-силен народен потенциал за реакция в такива обстановки. Трябва да имате нужното модерно съоръжение, условия за подготовка, условия за живот и за обществена мотивация, безапелационен бе Радев.

Трябва да продължи работата за възстановяване на координацията сред институциите, за подготовката на доброволците, за подсилване потенциала на общините, настоя президентът. Румен Радев ще продължава да упорства пожарникарите да имат актуален център за наблюдаване, съгласуваност и ръководство. " Всички вие го заслужавате. Позволете ми през днешния ден, на вашия празник, да пожелая доста сили , здраве, сила и триумфи на вас, на вашите фамилии и близки. Честит празник ", приключи Радев.

Над 37 000 са произшествията, на които сте се отзовали пожарникарите за първите 8 месеца на 2021 година Това съобщи служебният вътрешен министър Бойко Рашков, който взе участие по време на формалната гала по случай празника на българските пожарникари.

Това значи, че на всеки 10 минути вие сте получавали сигнал за случай и сте тръгвали за мястото неотложно, обърна се Рашков, който поздрави пожарникарите за техния празник им благодари за свършената работа и преодолените компликации. Имате цялостни учредения да се чувствате задоволени от постигнатото в последните напрегнати месец, съобщи вътрешният министър.

Рашков знае, че всеки ден на пожарникарите е изпълнен с опасности, компликации и провокации. " Вашата специалност изисква кураж и подготвеност за всеотдайност в името на обществото. Да защитаваш човешки живот, здравето и имуществото на хората е освен тежка отговорност, само че и благословия, която получавате от стотиците хора, за които вие сте били последна вяра при положение на неволя ", обърна се министърът към пожарникарите.

Пожарникарите заслужават своите оценки, тъй като са платили висока цена за тях, изправили са се лице в лице със стихията, оказали са помощ , избавили са човешки животи, били са разграничени от фамилиите си в продължения на дни. Благодаря ви за избора, че работите с чест и достолепие за хората, които ежедневно ви се отплащат със справедливо доверие . Бъдете горди със своето професионално завещание, което е положено преди 116 години. Честит празник, приключи Рашков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР