Професията на учителя в България е под огромен натиск, със

...
Професията на учителя в България е под огромен натиск, със
Коментари Харесай

Учителите пенсионери са доста, алармират от Синдикат „Образование“

Професията на учителя в България е под голям напън, със забележителен брой работещи учители и шефове в пенсионна възраст, оповестяват от Синдикат „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “. Почти 10% от учителите и 20% от шефовете са в тази категория. В някои градове като София, Варна и Стара Загора, тези цифри са още по-високи. Пловдив е на 4-то място по работещи пенсионери в учебните заведения.

Образователната система се бори да притегли нови шефове за 276 учебни заведения в страната, само че претендентите са малко, като за 33 школа ползата към директорския пост е нулев.

Според 90,1% от участниците в национално проучване на Синдикат „ Образование “, връщането на изикването за идея за стратегическо ръководство на институцията за интервал от три години, която беше изисквана преди четвърт век, е неточност, лишена е от експертна логичност.

Въпреки заплатите над междинната за страната, младите учители не са заинтригувани заради възходящите отговорности и честите обвинявания от институции и родители.

Докато учителите не получат нужните принадлежности за дисциплинираност в клас и независимост в работата си, младите няма да остават в системата, смятат от Синдикат „ Образование “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР