Професията на палача е презряна от повечето хора, но от

...
Професията на палача е презряна от повечето хора, но от
Коментари Харесай

Страшна смърт сполетяла палача на нацистките и японските главатари, осъдени в Нюрнберг 

Професията на палача е презряна от множеството хора, само че въпреки това неси осезателен приход. Палачът, изпълняващ решенията на Нюрнбергския арбитражен съд, може въобще да не получава заплата. Гражданинът на Съединени американски щати продаваше въжета, на които бяха обесени нацистките водачи и високопоставени японци.

Присъдите на нацистките нарушители, наказани на Нюрнбергския развой, непринудено са били изпълнени от основния сержант и главорез на Трета войска на Съединени американски щати Джон Кларънс Уудс. Палач е нужна работа, само че за фен. Традиционно се заплаща добре, само че даже и в спазващо закона общество си оставапрезрян.

В началото Уудс бил разгласен за неспособен за военна работа поради "психопатична непълноценност ", само че през август 1943 година, не запомнили за заболяването му, в последна сметка вървяла война. След сполучливото дебаркиране на американците, канадците и британците в Нормандия, управлението на съдружниците разкрило нуждата да санкционира дезертьорите. За тежки закононарушения се предвиждало смъртно наказване.

Джони Уудс се позовал на опита си, който не могли нито да потвърдят, нито да отрекат, и го инструктирали да приключи безполезния живот на главните нацистки нарушители.

Примката към шията на Рибентроп, Кейтел, Розенберг, Калтенбрунер и други водачи на фашистка Германия, както и японските военнопрестъпници: Кенджи Дойхара, Сейширо Итагаки, Хайтаро Кимура била вързана от незнайния до момента Джони Уудс.

Когато частите въже обикновено се свършили, той продължавал да продава „ мощи ", а точно елементарни части връв. Имало премного хора, подготвени да платят за инструмента за изтребване на „ арийците “ и последните самураи.

Докато е служил в 7-ма инженерна бригада на атола Ениветок, Маршаловите острови, 21 юли 1950 година Уудс инцидентно умрял от токов удар при опит да поправи осветителна система. Най-известният главорез на ХХ век е заровен в градското гробище в Торонто, Канзас.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР