Професионалното развитие е това, върху което е съсредоточен почти всеки,

...
Професионалното развитие е това, върху което е съсредоточен почти всеки,
Коментари Харесай

Уменията, които ще са ви нужни за професиите на бъдещето

Професионалното развиване е това, върху което е концентриран съвсем всеки, който желае да реализира триумф в кариерата. Посещавам ли профилирани курсове? Трябва ли да изучавам в непознат университет? Имате компетентност в определената от вас област?

Всички тези въпроси задават висококвалифицирани експерти в най-различни области.

Експертите на WEF обаче означават, че отговорът на въпроса какво да търсите при построяването на кариера е доста по-лесен. Те са интервюирали 350 шефове, работещи в 9 бранша на 15 страни с развита стопанска система. Въз основа на резултатите от изследването е формиран отчет, озаглавен " Бъдещето на работните места ".

Целта на отчета е опит да се планува бъдещето на софтуерното развиване и по какъв начин то ще промени пазара на труда.

По-долу описваме за 10 умения, които съгласно специалистите ще бъдат най-търсени на пазара на труда през 2020 година.
 Снимка 359506
Източник:

Когнитивна (познавателна) еластичност

Това включва познавателна креативност, дарба да мислите разумно и да потвърждавате своята справедливост, както и способността да виждате и решавате проблеми.

Това също по този начин значи да можете да се адаптирате според от това с кого поддържате връзка.

Работодателят желае не просто да кажете едно и също нещо на всички клиенти, само че и да мислите сериозно, да можете да слушате и чувате какво споделя клиентът и да се адаптирате.

и математическите калкулации, по-специално разбор на данни и създаване на програмен продукт.

Умения за договаряния

Това качество ще бъде изключително високо търсено в области, свързани с компютърните науки.

Това качество е значимо и в региона на изкуството и дизайна.
 Снимка 348313
Източник:

Фокусиране върху помощта

Това качество се разказва от специалистите като търсене на разнообразни способи да се помогне на другите. Колко помагате на членовете на вашия екип?

Помагате ли на вашите шефове или хора, които също работят във вашата област? Известен ли си с това?

Умения за взимане на решения

Тъй като организациите натрупват от ден на ден и повече данни, те се нуждаят от чиновници, които могат да проучват тези данни и да вземат рационални и подобаващи решения на тяхна основа.

Това включва и опцията да се дават рационални оферти на началниците или да се дават рационални препоръки на сътрудниците.

Емоционален разсъдък

Роботите могат да създадат доста, само че те не могат да четат човешките страсти, както вършат хората. Поне още не

Ето за какво работодателите ще извърнат внимание на прочувствената просветеност на своите чиновници и ще се опитат да наемат тези, които могат да разчитат реакциите на хората.

Способност за съдействие

Това качество също попада в категорията на уменията за обществено взаимоотношение.

Включва способността за договаряне, адаптиране в общуването с разнообразни хора и също по този начин да бъдете чувствителни към потребностите на другите.
 Снимка 325330
Източник:

Способност за ръководство на хора

Става дума за това да можете да мотивирате хората, да развиете техните качества и умения, както и способността да изберете най-хубавите чиновници за мечтаната позиция и задания.

Това е изключително значимо за мениджърите в медийния и енергийния бранш, акцентира отчетът.

Креативност

Това е едно от най-важните умения, които работодателите желаят да видят в своите подчинени.

Сега се развиват нови технологии и по тази причина работодателите желаят да видят изобретателни хора в своя екип, които могат да ползват тези технологии по подобен метод, че да дават на клиентите нови и усъвършенствани артикули и услуги.
 Снимка 326550
Източник:

Критично мислене

С увеличението на равнището на автоматизация на процесите нараства и потребността от тези чиновници, които могат да мислят сериозно и разумно.

Отчасти това се дължи на обстоятелството, че машините би трябвало да бъдат ориентирани в вярната посока, тъй че да работят дейно.

Освен това работодателите се нуждаят от чиновници, които имат сериозно мислене, с цел да употребяват рационално технологията в интерес на компанията.

Способност за решение на комплицирани проблеми

Технологиите доста опростяват живота, само че може и да го усложнят. И без човешка интервенция, резултатите от потреблението на технологии могат да бъдат доста пагубни.

Ето за какво работодателите имат потребност от чиновници, които могат да вземат решение комплицирани, многостранни проблеми.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР