Професионалното образование у нас ще стане секси в момента, в

...
Професионалното образование у нас ще стане секси в момента, в
Коментари Харесай

Радомир Чолаков: Децата от ромски произход са добри в информационните технологии

Професионалното обучение у нас ще стане „ секси ” сега, в който всички „ гризнат дървото ” и схванат, че като завършиш маркетинг, мениджмънт и не знам си какво още, няма какво да работиш, разяснява изпълнителният шеф на " Каолин " АД Радомир Чолаков в " Седмицата " на Дарик. Компанията от няколко години провежда и подкрепя професионалното дуално образование у нас. Сега набира претенденти за трета поредна година.
 
" Третата година вкарваме образование по електротехника. Ще забележим какъв брой ще аплайват, само че дуално образование може да има там, където има развита стопанска система. Дуално образование в България в същинския му тип и стабилно може да има в огромните центрове като София, Пловдив, Бургас, Варна. Стара Загора, където има огромен бизнес, който може да поеме тези деца ", акцентира Чолаков.
 
" Предполагам в Северозападна България има голяма задача и пред просветителното министерство, и пред локалния бизнес този човешки капацитет, който съществува там, да бъде вкаран в производството. Един англичанин преди няколко години ми сподели в сходен диалог, че не знаем какъв човешки капацитет имаме. Това, че не можем да го управляваме и използваме, си е наш проблем, бяха думите му ", показа изпълнителният шеф на " Каолин ".
 
" Много сътрудници са установили, че децата от ромски генезис са доста положителни в осведомителните технологии. Те доста добре се оправят с компютри, тъй като са доста положителни математици. Професионалното обучение ще стане секси, сега, в който всички гризнат дървото и схванат, че като завършиш мениджмънт и не знам си какво още, няма какво да работиш. За страдание, при нас, както споделя Иван Хаджисйки, всичко става по пътя на големите исторически индустриални разходи ", заключи Радомир Чолаков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР