Професионалното образование беше малко позабравено, но се радвам, че благодарение

...
Професионалното образование беше малко позабравено, но се радвам, че благодарение
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Благодарение на правителството професионалното образование е ключов приоритет

Професионалното обучение беше малко позабравено, само че се веселя, че с помощта на държавното управление това е основен приоритет, сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на полемика за дуалното и професионалното обучение в Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски ".

По думите ѝ не би трябвало да има безработни висшисти.

Тя посочи, че висшето обучение е доста значимо, само че би трябвало да се употребява и натрупа и опит преди този момент. "Започвайки от най-ниското равнище, вие ще придобиете опит, който ще го употребявате във висшето си обучение и ще можете извънредно да бъдете потребни ", обърна се Цвета Караянчева към студентите от университета.

Председателят на Народното събрание добави, че би трябвало да има и фрагменти на приблизително равнище, които да могат професионално да правят работата си. Тя се обърна и към бизнеса да взе участие в подготовката на фрагментите, с цел да може да ги употребява. Освен това фрагментите, които се образоват в професионалните гимназии, няма по какъв начин да научат новите технологии, които бизнесът предлага.

Цвета Караянчева е уверена, че през идващите години професионалното обучение ще се развие в доста огромен мащаб.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР