Професионалното дълголетие на лекарите расте с увеличаването на продължителността на

...
Професионалното дълголетие на лекарите расте с увеличаването на продължителността на
Коментари Харесай

100-годишен невролог е най-старият практикуващ лекар в света

Професионалното дългоденствие на лекарите пораства с увеличението на продължителността на живота в международен мащаб. Вече не е необичайност дълголетници да практикуват медицина наред с няколко генерации свои възпитаници. За подобен случай заяви Кливландският медицински център “Сейнт Винсент ”.

Неврологът доктор Хауърд Тъкър, който навърши 100 година на 10 юли, образова специализанти в медицинския център и държи международния връх на “Гинес ” за най-възрастен практикуващ доктор от февруари 2021 година до момента. Съпругата му Сара, която е на 88 години, е практикуващ психиатър.

Трябва да продължа да върша това, което мога, тъй като не претърпявам да съм у дома. Докато има потребност от моята работа, ще я правя, сподели доктор Тъкър пред Cleveland Jewish News. Доайенът избрал здравната си компетентност поради предизвикването да надникне в мистиката на човешкия мозък. В началото на кариерата си е основен невролог за Атлантическия флот в американска военноморска болница във Филаделфия по време на Корейската война.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР