Професионалното боксово приключение на Тервел Пулев навлезе в по-сериозната фаза

...
Професионалното боксово приключение на Тервел Пулев навлезе в по-сериозната фаза
Коментари Харесай

Скрита лимонка на пътя на Тервел Пулев

Професионалното боксово премеждие на Тервел Пулев навлезе в по-сериозната фаза през 2018-а година. Българинът към този момент имаше едно солидно тестване в лицето на някогашния кандидат за международната купа Валери Брудов преди месец. Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон’12 ще гони във Виена десетата победа от 10 мача.
 Тервел Пулев - Якуб Войчик(Полша) @@@
Противникът Ласло Пензеш (Унг) е доста по-различен от останалите съперници на 35-годишния софиянец. Унгарецът няма загуба. Той е със 7 победи (6 с нокаут), като пет от дуелите му са завършили още в първия рунд. 39-годишният боксьор като възраст е деец, само че действително неговата професионална кариера стартира след тази на Тервел. Пензеш дебютира едвам преди шест месеца, само че бързо навъртя стабилен актив. Съперниците му не са нищо изключително, като единствено един от тях има позитивен актив.
 Тервел Пулев - Якуб Войчик(Полша) @@@
Голямата въпросителна към Пензеш се крие в неналичието на каквато и да е информация. Не е ясно с какъв гард боксира, какъв брой е висок, какъв жанр изповядва. В интернет и по профилираните уеб сайтове няма никаква информация, а неговият управител Тибор Фея ревностно пази своя клиент.
 Тервел Пулев - Якуб Войчик(Полша) @@@
От една страна тази неопределеност е плашеща, тъй като никой не желае да се озове на кръга против тайнствен съперник. От друга това ще даде опция на Тервел да употребява своите естествени инстинкти и в придвижване да се приспособява към съперника. Българинът има сериозна закалка в това отношение от олимпийския бокс, където постоянно по интернационалните шампионати му се е налагало да излиза против незнайни противници.

Срещата е доста основна за българина, тъй като ще затвърди неговите позиции да нападна европейската класация. Именно това ще бъде първата цел на Тервел Пулев. Боксьорът има всички шансове да нападна пояса на Европейския съюз още през тази година. За задачата най-важното е да продължи с успехите, само че също така да има съществени тествания, в които да натрупа по този начин нужните рундове.
 Тервел Пулев - Якуб Войчик(Полша) @@@
Срещата с Пензеш от полутежка категория е планувана за 8 рунда. Ниво, което към този момент българинът преодоля един път. За него ще бъде значимо още веднъж да поиграе по-дълго време. В съпоставяне с предходния мач против Валери Брудов в този момент Тервел имаше опция да почине по-добре и да се приготви. В конфликта с руснака българинът трябваше да се аклиматизира с часовата разлика, тъй като безусловно дни по-рано беше пътувал до Чикаго и обратно.
 Тервел Пулев - Якуб Войчик(Полша) @@@
На галавечерта във Виена още осем български боксьори ще имат късмет да блеснат. След тях е наложеният национал Тинко Банабаков и младежкият олимпийски първенец Благой Найденов. Те ще поведат своите съотборници в борбата с най-хубавите австрийци.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР