Професионално е направено. Като гледам терена, в който е извършен

...
Професионално е направено. Като гледам терена, в който е извършен
Коментари Харесай

Доц. Милен Иванов: Убийството на Алексей Петров няма да е последно, нещо става в „ъндърграунда“

„ Професионално е направено. Като виждам терена, в който е осъществен атентатът, той разрешава сигурен изстрел отблизо разстояние от скрита позиция, което е много безвредно за стрелеца. Плюс това има и много разновидности за разнообразни пътеки и пътища за прикрит отход от атентата. “ Това заяви пред bTV доцент Милен Иванов, някогашен зам.-ректор на академията към Министерство на вътрешните работи.

 

„ Моето мнение е, че изстрелът е изработен без оптика. Разстоянията са къси – не повече от 100 метра, а един добре квалифициран стрелец може да създаде сигурен изстрел в дребна цел “, добави той.

„ Никой не върви да прави атентати с телефон в джоба. Обхват нямат и жертвите. Няма по какъв начин да им се окаже спешна помощ. Странно е експерт като Алексей Петров да допусне подобен метод на живот, който да бъде елементарно предвидим и изчислен от възможен нападател. За да се направи засада на такова място, би трябвало да знаете, че задачата ще пристигна и се разхожда постоянно “, изясни доцент Иванов.

 

„ На такова разстояние, на което охранителите са се намирали, е неуместно да се вземат ограничения. Срещу подобен стрелец, най-вероятно дългоцевно оръжие, няма какво да се направи. При такива атентати се употребяват известни оръжия, които елементарно могат да бъдат набавени. Най-вероятно оръжието е клонинг на автомат „ Калашников “ или ловна карабина “, уточни той.

Иванов изясни, че може да се допусна, че има съгласуваност сред убийството на Къро в Южна Африка, гибелта на Ангел Христов и убийството на Алексей Петров.

„ Следвайки логиката на събитията, това ликвидиране няма да е последното. Нещо се случва в „ ъндърграунда “, нещо се случва в обществото ни, с цел да може да има такава поредност от такива тежки закононарушения “, акцентира той.

 

Доцентът бе помолен да направи  профил на причинителя .

„ Вижда се като фактология, че причинителят е експерт, някогашен боен, само че не е изключено и да е ловджия. В ловните среди има положителни стрелци, които познават гористите местности. Скептичен съм към версията за двама стрелци. Подобни атентати се правят от „ самотни вълци “. Всеки непотребен човек в организацията на един подобен атентат е непотребен очевидец “, изясни някогашният ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи.

Според него е допустимо причинителят и да е чужденец.

 

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР