Професионалните спортисти не трябва да се страхуват, че могат да

...
Професионалните спортисти не трябва да се страхуват, че могат да
Коментари Харесай

Нойер не трябва да се страхува от дело заради контузията

Професионалните спортисти не би трябвало да се опасяват, че могат да бъдат съдени, в случай че получат травми по време на занимания, които не са директно свързани с тяхната специалност. Това съобщи немският юрист Кристоф Шикхард пред ДПА.

Темата стана настояща в Германия, откакто капитанът на Байерн (Мюнхен)Мануел Нойер счупи крайници си, до момента в който кара ски. Вратарят към този момент претърпя интервенция и няма да играе до края на сезона, което провокира въпроси дали баварският клуб няма да потърси отплата от дългогодишния си играч.

" Не е никаква работа на работодателя да се занимава с това какво прави служителят му по време на ваканцията си ", разяснява Шикхард.

Според юриста в предишното е имало доста играчи, в чиито контракти са били записани клаузи за това какво могат и какво не могат да вършат в свободното си време, само че регулацията по тях е била на практика невъзможна. Освен това лицензионното съглашение, което Германската футболна лига издава всяка година, не съдържа сходни разпореждания.

" Решаващият миг в сходен проблем e дали служителят е нарушил някое свое обвързване, с което да наруши записана уговорка в контракта. Такава може да му не разрешава да взе участие в рискови спортове. Ако спортистът е нарушил сходна уговорка, той може да бъде предизвестен или в краен случай отхвърлен ", показва юрист Ханс-Уве Рихтер, също представен от ДПА. За момента на необятната аудитория не е известно дали в контракта на Нойер е била записана сходна уговорка.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР