Професионалната голф асоциация (PGA) на САЩ обяви, че изключва от

...
Професионалната голф асоциация (PGA) на САЩ обяви, че изключва от
Коментари Харесай

Голф клубът на Тръмп е изключен от американския шампионат

Професионалната голф асоциация (PGA) на Съединени американски щати разгласи, че изключва от календара за сезон 2022 клуба в Бедминстър, благосъстоятелност на американския президент Доналд Тръмп. Това се случва в разгара на следващата рецесия към Тръмп, който отхвърля да признае резултатите от изборите, а през предходната седмица негови симпатизанти щурмуваха постройката на Конгреса във Вашингтон.

" Бордът на шефовете на PGA гласоподава да упражни правото си на предварително преустановяване на контракта с клуба и провеждането на Шампионата Тръмп Бедминстър през 2022 г ", сподели президентът на PGA Америка Джим Ричърсън.

Той прибавя, че провеждането на шампионат в клуба в щата Ню Джърси " би опетнил имиджа на организацията ".

От Организацията на Тръмп разясниха, че са " надълбоко разочаровани от решението ". " Имаме хубаво партньорство с PGA и като организация инвестирахме милиони долари. Те нямат право да приключват контракта и това е нарушаване на нашето съглашение ".

Американският президент има 12 голф стадиони на територията на Съединени американски щати и от години практикува и поддържа този спорт. Клубът в Бедминстър е първият платен от Тръмп през 2002 година

" Дневник "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР