Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн в София, Регионалният

...
Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн в София, Регионалният
Коментари Харесай

ПГТМД организира изложба на свой млад талант

Професионалната гимназия по текстил и фешън дизайн в София, Регионалният исторически музей – София, регион Витоша и регион Красно село провеждат обща галерия „ Ракурси “ в постройката на учебното заведение. Авторът е 14-годишният Кристиан Зарков, възпитаник в 8-и клас на професионалната гимназия. Достъпът е свободен след 10:40 ч.
Николета Васева - учител по изобразяване в гимназията, показа за предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “, че дислексията на момчето не е била спънка пред него да развие невероятната си заложба:

Това е първата независима галерия в нашето учебно заведение на този възпитаник. Той за първа година е в нашето учебно заведение - в 8 клас, със компетентност „ Компютърно планиране и десениране на тъкани и тъкани площни произведения “. Изложбата показва графика и живопис. Прави мощно усещане професионално овладяната изобразителна техника, усетът за цвят при живописта, проявата на творчество и гений от страна на ученика.

Кристиан показва доста високи достижения в региона на изкуството. В нашето учебно заведение са необятно застъпени изкуството и дизайна, тъй че той ще има едно необятно поле за изява. В ПГТМД подкрепяне развиването на всички възпитаници. На всяко дете осигуряваме поддръжка за неговото развиване, даваме поле за изява, участия в състезания, изложения, национални състезания и даже интернационалните състезания. Наши възпитаници печелят призови места от присъединяване в тези състезания.

Кристиан, откогато е при нас, се вписва доста добре в колектива, в класа. Работи доста добре. Изложбата му безусловно провокира сензация, провокира прелестно усещане при сътрудниците и при неговите съученици 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР