Професионализмът, всеотдайността и лоялността към службата на личния състав осигуряват

...
Професионализмът, всеотдайността и лоялността към службата на личния състав осигуряват
Коментари Харесай

Шойгу обяви висока бойна готовност на Стратегическите ракетни войски

Професионализмът, всеотдайността и лоялността към службата на персоналния състав обезпечават високата подготвеност на съветските Стратегически ракетни войски (РВСН) за осъществяване на дилемите, стоящи пред войските, сподели министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу в поздравлението си към ракетчиците по случай служебния им празник - Денят на стратегическите ракетни сили.

Денят на стратегическите ракетни сили се отбелязва всяка година на 17 декември. На този ден през 1959 година с разпореждане на Министерския съвет на Съюз на съветските социалистически републики е основана длъжността главнокомандващ на ракетните войски, образувани са щабът на РВСН и други органи за военно командване. В момента стратегическите ракетни сили извършват задания по стратегическо нуклеарно въздържане.

„ Благодарение на професионализма на персоналния състав, неговата безрезервност, лоялност към дълга през днешния ден се обезпечава високата подготвеност на РВСН за осъществяване на виновните задания, които стоят пред тях “, сподели Шойгу в поздравлението на РВСН за Деня на войските.

Ракетчиците бяха поздравени и от съветския екипаж на Международната галактическа станция. Космонавтите Сергей Прокопиев, Дмитрий Петелин и Анна Кикина изпратиха видео-поздрав. Вчера главнокомандващият генерал-полковник Сергей Каракаев приказва за резултатите от активността на РВСН през годината и проектите и дилемите за 2023 година

По думите му на РВСН като съставка на Стратегическите нуклеарни сили (СЯС) се падат към 60% от дилемите по стратегическото въздържане, по отношение на което превъоръжаването на войските с нови ракетни системи ще остане един от приоритетитепрез новата година.

Превъоръжаване

По-конкретно, през 2023 година се възнамерява да се приключи превъоръжаването на мобилната група на РВСН посредством слагане на бойно дежурство на още един ракетен полк с наземния мобилен ракетен комплекс " Ярс " в Бологовската дивизия на Тверска област.

Превъоръжаването на мобилните “Ярс ” стартира с Тейковското ракетно формирование в региона на Иваново през 2009 година Сега ракетните Тейковска, Йошкар-Олинска, Нижнотагиловска, Новосибирска, Иркутска и Барнаулска дивизии са преоборудвани с мобилни комплекси “Ярс. ”

Най-новият ракетен комплекс „ Авангард “ с хиперзвукова маневрена бойна част заема бойно дежурство – втори полк с „ Авангард “ ще застъпи бойно дежурство в събота в Ясненското формирование на РВСН.

Освен това, с превъоръжаването на стратегическите ракетни сили със модерни ракетни системи, войските получават усъвършенствана автоматизирана система за бойно ръководство с модулна структура на оборудването и оптични системи за предаване на данни. Както изясни командирът, новите системи и средства за връзка обезпечават висока резистентност от заглушаванена предаването на заповеди.

Като се вземе поради осъществяването на проектите за приемане на бойно дежурство, делът на актуалните оръжия към края на 2022 година е повече от 85%. През лятото на 2022 година Каракаев разгласи, че делът на актуалните оръжия в РВСН е 83%, а до края на годината ще бъде повишен до 86%.

През идната година ще стартира и създаването на нова мобилна ракетна система с нараснала подвижност спрямо мобилната наземна ракетна система “Ярс ”. Това ще даде опция за бързо пренасяне на комплекса и осъществяване на изстрелвания от райони в цяла Русия.

" С армат "

През април тази година нова тежка стационарна междуконтинентална балистична ракета (МКБР) " Сармат " беше сполучливо изстреляна от държавния изпитателен космодром “Плесецк ” в Архангелска област от шахтна пускова установка. Общо през 2023 година Стратегическите ракетни войски ще извършат осем изстрелвания на разнообразни междуконтинентални балистични ракети, както от космодрума “Плесецк ”, по този начин и от 4-и Държавен централен междувидов полигон “Капустин Яр ”.

" Сармат " ще размени тежката стратегическа ракета със шахтно базиране РС-20В " Воевода ". Ракетчиците от ракетното формирование " Ужур " първи би трябвало да получат новия комплекс, защото той има значима стратегическа позиция и разполага с нужната инфраструктура за базиране на тежки ракети с течно гориво. За настаняване на " Сармат " се употребява инфраструктурата от " Воевода ", което доста понижава времето и разноските за разполагане на новия комплекс.

Командващият РВСН посочи, че " Сармат " е в положение да употребява необятна гама от разнообразни типове бойна техника, която се основава на механически правила, които разрешават надеждно превъзмогване на всяка система за ПРО в този момент и за десетилетия напред.

През ноември Владимир Дегтяр, общоприет шеф и общоприет конструктор на Държавния ракетен център “Макеев ”, заяви, че “Сармат ” към този момент е пуснат в всеобщо произвеждане. Както посочи Каракаев, техническите решения, включени в комплекса, разрешават да се експлоатира с гаранция от 25 години, а също по този начин обезпечават производството на ракетата въз основата на извънредно съветска промишленост.

Каракаев означи, че като цяло актуалните темпове на произвеждане на ракетни комплекси изцяло дават отговор на потребностите на РВСН, а наличните софтуерни мощности разрешават да се усили производството при нужда.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР