Стартира консултация за това как да направим ботокса и други нехирургични козметични лечения по-безопасни

...
Професионалистите в областта на красотата и хората, които са имали
Коментари Харесай

Професионалистите в областта на красотата и хората, които са имали нехирургични козметични процедури, включително ботокс, лазерна епилация и дермални филъри, сега са поканени да споделят техните възгледи за това как индустрията да стане по-безопасна.

Приблизително 900 000 инжекции с ботокс се извършват в Обединеното кралство всяка година и Save Face – одобрен от правителството регистър на акредитирани практици – получи почти 3000 жалби през 2022 г.

Повече от две трети от тези са свързани с дермални филъри и почти една четвърт са свързани с ботокс.

Министърът на здравеопазването Мария Колфийлд каза: „Независимо дали става въпрос за ботокс, дермални филъри или дори химикал peel, чухме твърде много истории на хора, които са имали лош опит от получаване на козметична процедура от някой, който е неопитен или недостатъчно квалифициран.

"Няма съмнение, че популярността на козметичните процедури нараства, така че нашата роля е да осигурим последователни стандарти за потребителите и равни условия за бизнеса и практикуващите.

Скандалът с майчинството в Нотингам: Семействата все още говорят за „лоши грижи“ “ една година след стартирането на прегледа

„Искаме да сме сигурни, че получаваме това правилно за всички, поради което искаме да чуем вашите мнения и опит чрез нашата нова консултация.“

По-рано тя подчерта как разпространението на изображения онлайн чрез социалните медии е довело до повишаване на търсенето на ботокс и пълнители.

Осемседмичната обществена консултация ще изиграе ключова роля при оформянето на нови разпоредби, които биха могли включват възрастови граници и ограничения за високорискови процедури, включително такива, включващи инжектиране на филъри в интимни части на тялото, като гърди и седалище.

Прочетете още здравни новини:
Скандал с майчинството в Нотингам: Семейства все още казват за „лоши грижи“
Пациентите със сърдечен арест трябва да бъдат отведени до най-близката спешна помощ

Правителството вече даде инжекции с ботокс и лечение с филъри на лица под 18 години за козметични цели и забрани реклами, насочени към деца с реклами за такива процедури.

Професор Дейвид Синес, председател на Съвместния съвет за практикуващи козметични специалисти, каза, че приветства решението на правителството за допълнителни консултации.

„Това ще помогне да се гарантира, че хората, които се подлагат на нехирургични козметични процедури, получават лечение от практикуващи, които са подходящо обучени и квалифицирани, имат необходимото застрахователно покритие и работят в помещения, които са безопасни и хигиенични“, каза той.

Директорът на Save Face Ashton Колинс каза: „Като най-големият и най-дълго установен акредитиран регистър от Органа за професионални стандарти, ние сме в състояние да предоставим уникално ниво на прозрение въз основа на 10 години събиране на данни от одити на практикуващи лекари и клиники, както и докладвани от пациенти оплаквания, нежелани реакции и усложнения .

„Това ще ни позволи да помогнем за разработването на подходяща за целта схема, която има обществена безопасност като основен фокус. Очакваме с нетърпение да продължим да работим в тясно сътрудничество с правителството и ключовите заинтересовани страни по време на следващите етапи от процеса."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР