Проф. Вили Лилков търси кои са били Наши хора по

...
Проф. Вили Лилков търси кои са били Наши хора по
Коментари Харесай

Проф. Вили Лилков търси кои са били „Наши хора по класификацията на БКП“

Проф. Вили Лилков търси кои са били „ Наши хора по класификацията на Българска комунистическа партия “. Документалният роман, основан на към 1400 документа, разкрива кой работи против България сред двете международни войни и кой поема властта в България в интервала 1944-1989 година, описват издателите от „ Сиела “.

По думите им книгата „ Наши хора по класификацията на Българска комунистическа партия “ е самобитно продължение на „ Бивши хора по класификацията на Държавна сигурност “, написа Българска телеграфна агенция.

Кой в действителност буни страната в продължение на 20 години и идва на власт след 9 септември 1944 година? Откъде се появяват тези хора и управителните фрагменти в страната? Как Българска комунистическа партия от 7-8 хиляди членове към „ Девети “ за броени месеци доближава до 200 хиляди? Кой овладява управителните длъжности в армията, Министерство на вътрешните работи, с какви хора се напълват министерствата и посолствата ни в чужбина? Що за персони са били лицата от президиумите на събранията и конгресите на Българска комунистическа партия, от трибуните на манифестациите? Това са част от тематиките в изданието.

Вили Лилков работи със стотици документи от Комисията по досиетата и държавната организация „ Архиви “, с цел да построи достоверна картина на действителността преди и по време на социалистическия интервал в България, показват от „ Сиела “. В близо 600 страници, пред очите на читателя, рухва обликът на по този начин дълго издигания в фетиш комунистически парадайс в Републиката на народа, а нескрито излизат секретността, в която българската власт живее, и цинизмът, с който тя се отнася към елементарните хора, до момента в който постепенно и методично задушава свободните воля и дух в паяжината на класова ненавист, грубост и гнет, допълват издателите.

По думите им „ Наши хора по класификацията на Българска комунистическа партия “ е безпощадна хроника, която разрушава изцяло митовете за героичната Българска комунистическа партия, за стотиците хиляди почтени жертви на „ българския фашизъм “, за робското тегло на българина преди 9 септември 1944 година, за законността на „ националния съд “ и справедливата конфискация и национализация на собствеността „ в името на народа “.

Вили Лилков е професор по физика, лекар на науките. Женен, с трима сина. Дългогодишен началник на катедра „ Физика “ в МГУ „ Св. Иван Рилски “. Проучва в архивите на Държавна сигурност документите, които са директно удостоверение за репресивната политика на Българска комунистическа партия след „ девети “ против националния хайлайф и неговото очистване. Автор е на книгите „ Стопанските парадокси на българския комунизъм “ и „ Доблест и наказване “, и е съавтор с Христо Христов на книгите „ Бивши хора “ и „ Погубената България “.

Проф. Вили Лилков е и претендент за кмет, повдигнат от гражданска самодейност " Синя София ". Зад неговата кандидатура застанаха над 100 знакови фигури за дясното и синята концепция. Напреднали са диалозите и със 7 партии - КОД, БДФ, Национална движение „Симеон Втори", Съюза на репресираните. Лилков се надява на поддръжка и от Съюз на демократичните сили, които в последните години са в коалиция с ГЕРБ.

Аз не разпръсквам десницата, а я сплотявам, безапелационен е Лилков.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР